Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Дніпро / Виставка творів живопису XIX -XX ст. «Костюм, людина, час»

07-23 ВЕРЕСНЯ

Дніпропетровський художній музей (вул. Шевченка, 21)

7 вересня, о 15:00, у Дніпропетровському художньому музеї до Дня міста буде відкрито виставку творів живопису XIX-XXст. «Костюм, людина, час»

До експозиції увійшло біля 30 творів живопису із фондів Художнього музею, що дають уявлення про те, у що вбиралися люди в різні періоди вітчизняної та європейської історії. На полотнах, що належать пензлям західноєвропейських та вітчизняних мистців, зображено парадний, повсякденний, діловий, шкільний, військовий, робочий, національний костюм різних часів.

Твори європейських художників ХVIII-ХІХ століть демонструють, зокрема, пишні жіночі сукні, в яких відчуваються відбитки стилю рококо. Наприкінці XIX– на початку XXстоліть одяг стає більш практичним, простішим за формою і кольором. Досить часто костюм цього періоду витримано у стилі модерн, який панував тоді в мистецтві і архітектурі. Швидкий ритм життя XXстоліття втілюється у діловому, робочому і спортивному костюмах. Наприкінці XXстоліття, у буремний, стрімкий і рухливий час, костюм стає більш зручним і вільним.

Художні твори є чудовим матеріалом для вивчення історії костюму для кожного відвідувача виставки, а особливо для тих, хто займається моделюванням одягу.

Виставку «Костюм, людина, час» присвячено Дню міста і організовано за підтримки Управління культури і мистецтв Дніпропетровської міської ради.

Виставка працюватиме до 23 вересня 2012 р.

Куратори – провідний науковий співробітник ДХМ Володимир Володимирович Кулічихін, заступник директора ДХМ Сергій Несмачний

 

Музей працює з 10:00 до 17:30 (каса до 17.00) , вихідний день - п'ятниця; сандень – перший понеділок місяця

Тел.: 744-60-35, 47-33-38 (каса)

 

Про авторів

Дніпропетровський художній музей

Додав nady 06 вересня 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска