Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Дніпро / Виставка живопису «Нормандія у живописі»

15 ЛИСТОПАДА - 13 СІЧНЯ 10:00-17:30

Дніпропетровський художній музей (вул Шевченка, 21)

Виставка «Нормандія у живописі» працюватиме з 15 листопада 2012 року по 13 січня 2013 року. Вперше мешканці та гості нашого міста отримають можливість побачити твори французьких художників ХІХ - початку ХХ століть з колекції фонду Регіональної ради Нижньої Нормандії під загальною назвою «Нормандія у живописі», зокрема, полотна славетних Ежена Будена, Клода Моне, Теодора Жеріко, Каміля Коро, Огюста Ренуара.

57 робіт, відібраних дирекцією колекції для показу в Україні, відображають основні напрями образотворчого мистецтва ХІХ – початку ХХ століть: реалізм, романтизм, імпресіонізм та постімпресіонізм.

Кожна картина колекції пов’язана з Нормандією. На деяких з них можна побачити епізоди з життя художників або місця, де створювалися картини. Тікаючи від наступу промисловості на великі міста, живописці оселялися у Нормандії, аби відчути близькість природи та розвинути свої здібності на пленері, намагаючись вловити і зафіксувати миттєве враження та варіації кольорів цих північних краєвидів. Проте увага мистців була спрямована не тільки на пейзажі, вони зображали також сцени з повсякденного життя селян та рибалок.

 

Адреса музею: вул. Шевченка, 21

Довідки за телефонами: 744-60-35, 47-32-65

Музей працює з 10:00 до 17:30 (каса до 17:00), вихідний – п’ятниця, перший понеділок місяця – санітарний день

 

 

Про авторів

Дніпропетровський художній музей

Додав Настічка 14 листопада 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска