Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Дніпро / Виставка реставрованої кераміки та авторського живопису Наталії Ревенок «Повернення краси»

15 БЕРЕЗНЯ - 15 КВІТНЯ

Національний музей українського народного декоративного мистецтв (вул. Лаврська, 9, корп. 29)

15 березня 2013 року у Національному музеї українського народного декоративного мистецтва було відкрито виставку реставрованої кераміки та авторського живопису Наталії Ревенок «Повернення краси», яка презентує твори з колекції музею, відроджені до експозиційного вигляду руками талановитого майстра.

На виставці експонується понад 50 відновлених памяток, що зберігаються у фондах Національного музею українського народного декоративного мистецтва. До них додаються фотографії, за якими можна простежити процес реставрації. Більшість предметів експонується вперше.

Наталія Миколаївна Ревенок закінчила Одеське державне художнє училище ім. М.Б. Грекова, Херсонський державний педагогічний інститут ім. Н.К. Крупської та Державну академію керівних кадрів культури і мистецтв. Нині завідує навчальною лабораторією кафедри техніки і реставрації творів мистецтва відділення реставрації скульптури та творів декоративно-ужиткового мистецтва Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури. Одночасно працює як художник-реставратор у Національному музеї історії України та Національному музеї українського народного декоративного мистецтва, а також викладає на кафедрі мистецтвознавства та експертної діяльності Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв.

Наталія Ревенок є членом музейних науково-реставраційних рад, учасником багатьох науково-реставраційних виставок і конференцій та автором навчально-методичних програм з реставрації творів кераміки.

Вона відновила та повернула до експозиційного вигляду багато памяток з різних музеїв України, антикварних салонів і приватних колекцій. Серед них - унікальні предмети трипільської доби, складні твори з фарфору, бісквіту, фаянсу, кераміки. В Національному музеї українського народного декоративного мистецтва з 2005 по 2012 роки Наталія Миколаївна відновила понад 60 пам’яток кераміки та 5 фарфорових виробів. Деякі з них отримали постійне місце в експозиції музею. Творча співпраця музею і закоханого у свою справу талановитого реставратора триває.

Виставка працюватиме до 15 квітня 2013 року.

 

Про авторів

Національний музей українського народного декоративного мистецтв

Додав nady 30 березня 2013

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска