Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Дніпро / Виставка художньої фотографії Олександра Хвороста

30 КВІТНЯ - 26 ТРАВНЯ

Дніпропетровський художній музей (вул Шевченка, 21)

Олександр Хворост (1976 р. н.) – член Національної спілки фотохудожників України, учасник і лауреат різних за тематикою фотоекспозицій у Дніпропетровську та багатьох містах України. 2010 року його було відзначено Золотою медаллю на XV звітній виставці НСФХУ, що проходила у Києві, у категорії «Спорт».

Захоплення Олександра фотографією розпочалося ще у шкільні роки: він навчався азам фотосправи у батька і відвідував фотогурток.

Із появою цифрової фотографії аматорське захоплення Хвороста фотографією переросло у пристрасть. З роками майстерність Олександра набула високого фахового рівня. 2005 року він стає учасником дніпропетровського фотоклубу «Автор», а після участі у звітній колективній виставці фотоклубу 2009 року його приймають до Національної спілки фотохудожників України.

На персональній виставці Хвороста у Дніпропетровському художньому музеї представлено 50 чорно-білих творів. Олександр каже, що для нього фотографія – це відображення реальності; проте він не ставить собі за мету відображати об’єктивну реальність: «Я стараюся відображати те, що бачу конкретно я. Тому що ми всі сприймаємо світ по-різному».

За словами куратора виставки, найстарішого члена спілки Марлена Матуса, Олександр Хворост – фотохудожник надзвичайний для нашого часу, для якого фотомистецтво стало не матеріальним світом, а духовним. «Його фотографії психологічні й філософськи осмислені. Роботи примушують глядача глибоко замислитися і вдивлятися в обличчя людей на фотографіях, відчути їхню глибину, їхню долю і світ, у якому вони живуть. Людина для Олександра цікава своїм внутрішнім світом. І за допомогою фотографії він краще пізнає себе і навколишній світ, у якому живе. Фотографії Олександра - це не мода, яка приходить і минає, а те, що залишається назавжди і називається мистецтвом. Роботи Олександра Хвороста, як говорив О. С. Пушкін, “чувства добрые лирой пробуждают”».

Фотовиставка Олександра Хвороста у ДХМ працюватиме по 26 травня.

 

Про авторів

Дніпропетровський художній музей

Додав nady 16 травня 2013

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска