Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Дніпро / Відкриття виставки Павла Маменка «ReКатеринослав. Re:Дніпропетровськ». Фотографія та фото-реконструкція

24 ЛИСТОПАДА - 08 ГРУДНЯ

Культурний Центр Арт-Вертеп (вул. Червона 11)
вхід вільний

Відкриття виставки Павла Маменка «ReКатеринослав. Re:Дніпропетровськ».
Фотографія та фото-реконструкція

Фото-реконструкція Катеринслава "Панорама: вид на вул. Клубну (зараз вул. Леніна)» "

Дніпропетровець, фотохудожник, колекціонер, краєзнавець, мандрівник та спортивний фотожурналіст Павло Маменко колекціонує та досліджує Наддніпрянщину, і зокрема Катеринослав багато років. На його колекцію цегли 19-го - поч. 20-го століття ще чекає окрема виставка, а старовинні листівки та фотографії Катеринослава пан Павло збирає не одне десятиліття. В колекції художника налічується близько 400 оригінальних фотознімків катеринославських фотографів. Авторські ж фото-картини майстра, знаходяться в кращих каталогах та альбомах і прикрашають поважні галереї та кабінети.    

Виставка «ReКатеринослав. Re:Дніпропетровськ» в Культурному центрі «Арт-Вертеп» об`єднає твори майстра в одній експозиції – катеринославські фото-реконструкції-«відтворення», та Дніпропетровськ сучасний, створений автором з «натури», і водночас ніби «наживо» намальований та вигаданий художником. Микола Чабан, історик, журналіст та краєзнавець, давній товариш та колега Павла Павловича Маменка, говорячи про образи сучасного Міста, які створює художник, стверджує що він хотів би жити саме в такому місті на Дніпрі. В тому Дніпропетровську, ЯКим його бачить Павло Маменко. Можливо Тому виставка двох різних Катеринослава-Дніпропетровська, це водночас і діалог культур через століття, і відповіді на питання про спадковість та генетичність.

На виставці, що буде тривати з 24-го листопада по 8-ме грудня в Культ Це «Арт-Вертеп» на вул.Червона 11, будуть представлені, крім реконструкцій відомих видів старого Катеринослава, три унікальні панорамні світлини «зшиті» з декількох фотографій та листівок.

Перша фото-реконструкція «Панорама: вид на вул. Клубну (зараз вул. Леніна)» (30х115 см) «зшита» художником з 3-х світлин початку 20го століття.
Друга фото-реконструкція  «Панорама Катеринослава» (30х135 см) скомпонована з 6-ти світлин та листівок кін.19-го ст.
Автор не претендує відворити автентичність вигляду міста того часу, оскільки панорама створена зі світлин різних років. Та й авторство світлин, з яких «зібрана» композиція Панорами Катеринослава, теж потребує окремого вивчення, хоча б через те, що вже на початку 20-го століття в Катеринославі працювало близько 60-ти фото-майстрів. За задумом майстра, реконструкції передають насамперед дух того часу, і є водночас самостійним художнім твором та історичною ілюстрацією.
Третя панорамна-реконструкція є експериментом з сучасним видом Дніпропетровська та буде представлена глядачу вперше, як загадка-містифікація, і таємницю відкриє виставка.   
Інші 17-ть фото-картин (30х40 см), що будуть представлені на виставці - це реконструйовані кольором старі світлини Катеринослава  в стилі листівок початку 20-го століття  та  Дніпропетровськ сучасний, ніби створений  для перегляду в 3-Dокулярах.  Дніпропетровськ казковий і реалістичний, справжній, як в історіях про Алісу в Дивокраї. Хоча це вже мій погляд.

А ми запрошуємо побачити Катеринослав/Дніпропетровськ Павла Маменка - фото-художника та людини, яка щиро любить своє місто та людей які в ньому живуть.
Хочеться вірити в те, що ці почуття взаємні.

Тимофій Хомяк, музикант, директор МА «Арт-Вертеп»

Придбати фото-картини в крамниці


Програмою відкриття виставки 24 листопада передбачено:

  • привітальні слова колег та друзів автора
  • презентація репринтних книжкових видань із серії "Губернські Хроніки"
    (Історія, побут, культура Катеринославської, Харківської та Полтавської губерній у виданнях кін. 19-го - поч. 20-го ст.)
  • приємний та смачний сюрприз - пригощання авторським вином від Павла Маменка
  • тематичний музичний супровід

Акредитація для ЗМІ - обов'язкова за адресою mail@artvertep.dp.ua
Кількість місць обмежена

Вхід вільний!
тел. для довідок:
+38 050 361 35 33

 

Про авторів

Павло Маменко , Тимофiй Хомяк , Мистецька аґенція Арт-Вертеп

Додав Sh.Ocean 21 листопада 2011

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска