Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Дніпро / У Дніпропетровському художньому музеї відзначать день Варвари, покровительки вишивальниць

17 ГРУДНЯ 13.00

Дніпропетровський художній музей

17 грудня здавна в Україні відзначають день Варвари Великомучениці. Цього дня вважається гріхом прати, місити глину й білити. Дозволено лише вишивати й сукати нитки.

«Народна легенда, записана на Вінничині, каже, що свята Варвара Великомучениця була така мудра на вишивання, що вишила ризи самому Ісусові Христові… Беручись до вишивання, колись дівчата хрестились і шептали: “Свята Варвара золотими нитками Ісусові ризи шила і нас навчила”» (з книги «Звичаї нашого народу» Олекси Воропая).

У день Варвари і у Художньому музеї вчитимуть вишивати – художниця з етнічного костюму Антоніна Бондарук проведе екскурсію міні-виставкою, де представлено її вишиті вручну панно, і дасть майстер-клас. 17 грудня – останній день роботи міні-експозиції вишитих панно майстрині.

Антоніна Бондарук знає понад 400 технік і половиною з них володіє. У новому році майстриня охоче ділитиметься знаннями з усіма дівчатами й жінками, котрі прагнуть навчитися вишивати або вдосконалити своє уміння, - у музеї розпочнеться цикл уроків з вишивки.

Початок заходу 17 грудня – о 13.00

Довідки за телефонами: 744-60-35, 47-33-38

 

Про авторів

Дніпропетровський художній музей

Додав Sh.Ocean 09 грудня 2011

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска