Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Дніпро / Виставка живопису та графіки Тимофія Строганова і сестер Гаєвих A&K

28 СІЧНЯ - 28 ЛЮТОГО

Галерея Чорна Ящірка (вул. Червона площа, 3)
Вхід вільний!

Щоб не померти від реальності, нам необхідне мистецтво

 

 

Фрідріх Ніцше

28 січня о 16.00 галерея-книгарня «Чорна ящірка» презентує виставку сестер Гаєвих A&К та Тимофія Строганова

Галерея «Чорна ящірка» запрошує жителів та гостей міста відвідати спільну виставку одних з найяскравіших представників дніпропетровської школи – художників Тимофія Строганова та Аліни & Каріни Гаєвих, митців, котрі не один рік достойно представляють рідне місто в Україні й за її межами. Виставка представляє графічні та живописні роботи майстрів, об’єднані однією темою – пошуком себе, самотності та любові. Два різні – чи два подібні погляди на вічні питання, різні відповіді, до пошуку яких художники пропонують долучитись. Прикметно, що з одного боку виставка представляє полярність авторів: чоловік-жінки, старше покоління-нове, екстравертність-інтравертність. З іншого боку, роботи об’єднані основоположним авторським принципом – якщо художник береться за живопис, останній сам його веде. Головною залишається лише ідея, яку митець втілює на полотні.

Тема виставки зобумовлена тим досвідом, що кожен з нас набуває протягом життя, переосмислює його і згодом проходить певне переродження, катарсис давньогрецької трагедії, який в результаті стає тією новою відправною точкою для подальшого руху вперед. Представлені полотна дозволять кожному приміряти на себе той чи інший образ і зрозуміти, що він чи вона не одні в цьому світі.

Гаєві Аліна & Каріна – дніпропетровькі художниці, майстрині, дизайнерки, власниці авторської галереї «Чорна ящірка». Архітектори за освітою. Народились на теренах України, але успішно пропагують її за межами кордонів. Займаються авторською текстильною лялькою; у 2008 році стали переможницями IV Міжнародного конкурсу молодих дизайнерів-модельєрів «Печерські каштани» в номінації «Текстиль». У грудні 2011 за підтримки українського посольства в Берліні відбулася авторська виставка графіки сестер Гаєвих та майстер-клас з різдвяної ляльки для Першої української школи в Берліні. Учасниці багатьох персональних та загальних виставок живопису і графіки в м. Дніпропетровську; всеукраїнських та міжнародних мистецьких фестивалів.

Тимофій Строганов –живе і працює у Дніпропетровську; принципово не є членом жодної спілки. За останні 10 років відбулося більше ніж 20 персональних виставок художника (зокрема в київських галереях «РА», «Дукат», де автор експонується постійно), в тому числі й за кордоном. Роботи автора зберігаються в колекції Дніпропетровського художнього музею, в приватних колекціях України, Німеччини, Росії, США, Ізраїлю та Франції.

Виставка діє з 28 січня по 28 лютого за адресою вул. Червона площа,3 (вхід в арку)

 

Про авторів

Тимофій Строганов

Додав Chyzh 24 січня 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска