Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Дніпро / Презентація нової книжки Павла Коробчука «Динозавр»

25 ЛЮТОГО 17:00

Галерея Чорна Галерея (вул. Червона площа 3)
Вхід вільний!

Галерея-книгарня «Чорна ящірка» запрошує вас на презентацію нової книжки Павла Коробчука «Динозавр» (м. Київ)

Павло Коробчук (1984 р.н.) – молодий поет, що належить до покоління «двотисячників», слемер, учасник літературних акцій та фестивалів по всій Україні, а також в Берліні, Москві, Празі та Мінську; автор поетичних збірок «Натщенебо», «Дорогосказ».

В Дніпропетровську письменник презентуватиме свою останню збірку віршів «Динозавр» (2011).

У своїй творчості П.Коробчук відображає досвід молодої людини, наповнений протиріччями та протиставленнями на кшталт розкоші-злидні, кохання-алкоголь, визнання-самотність, депресія-просвітлення тощо. Поезії Коробчука провокативні, місцями доволі грубі, але водночас зворушливі та глибокі. Крізь сарказм та іронію доволі несподівано проявляється християнська мораль. Притому навертаючи читача на певні висновки, використовуючи провокацію як певний фільтр або збудник мисленнєвої активності, автор тим не менше не бере на себе роль моралізатора чи викривача соціальних пороків. Про поезію він каже, що остання «не може нести якихось рішень чи формул. Але вона зобов’язана підказувати чи показувати».

Останню збірку Коробчука досить високо оцінили критики, навіть попри закиди, що автор епатажем намагався здобути собі легкої слави. Сам поет це заперечує, наголошуючи на тому, що «єдине важливе в цій нашій літературі – якомога якісніше писати. По барабану успіх. По барабану слава. Тільки якість написаного мене парить!»

І дійсно, автор постійно шукає нові сполучення і використання слів; він немов грається з мовою, намагаючись розламати усталені кліше та мовні штампи, оперуючи співзвуччями і витворюючи химерні словесні плетива: «моментів море», «на сон гребучий», «полетіти в Об’єднані Арабські умирати» тощо.

Отже запрошуємо вас долучитись до метафоричного світу Павла Коробчука на презентації його нової збірки поезій, яка відбудеться 25 лютого о 17.00 в галереї-книгарні «Чорна ящірка».

 

Про авторів

Павло Коробчук

Додав Chyzh 22 лютого 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска