Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Дніпро / Лекція членів групи Р.Е.П.: Лади Наконечної та Нікіти Кадана «Музей Євроремонту»

22 ЛИСТОПАДА 19.00

Я Галерея, Арт-центр Павла Гудимова
Вхід безкоштовний. Обов'язковий попередній запис за телефонами: 713 5 713, 067 622 29 92 або на e-mail: ks@yagallery.com.ua.

Арт-центр Я Галерея у Дніпропетровську запрошує на «Музей Євроремонту» – відкриту лекцію Лади Наконечної та Нікіти Кадана. «Музей Євроремонту» – це короткий екскурс в роботу групи Р.Е.П. – історію проектів-серіалів, що розвиваються роками («Патріотизм»«Медіатори»), із особливим акцентом на останньому з них – «Євроремонті». 2010 року проект «Євроремонт» було розпочато інсталяцією «Євроремонт у Європі» (Kunstraum Munich, Мюнхен). Проект було продовжено в роботах «Колона для музею» (Мистецький Арсенал, Київ, 2011) та «Євроремонт. Зріз», що сьогодні в рамках Виставки 21 номінанта міжнародної премії Future Generation Art Prize 2012 представлено в PinchukArtCentre. Наступним кроком «Євроремонту» стане участь у Венеціанській бієнале 2013 в рамках виставки Future Generation Art Prize.  У проекті групи Р.Е.П. Євроремонт (саме так, з великої літери) стає метафорою пострадянського життєвого облаштування та державного будівництва – побудови недовговічних декорацій, дешевої розкоші на руїнах, забуття будь-якого колективного проекту заради короткострокового приватного інтересу. У той же час «Євроремонт» вказує на таку собі фантазматичну «європейськість», яка походить не від реальної Європи, а від бажання винайти замінник реаліям тепер непристойного ідеологічного минулого. 

Група  Р.Е.П. – Революційний Експериментальний Простір – була створена у  2004 році. Її учасниками сьогодні є Ксенія Гнилицька, Нікіта Кадан, Жанна Кадирова, Володимир Кузнєцов, Лада Наконечна та Леся Хоменко. 

 

Про авторів

Арт-центр Я Галерея , , Лада Наконечна

Додав Настічка 21 листопада 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска