Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Лірник Сашко (Олександр Власюк) Козак гуляє 5.74 Mb
Лірник Сашко (Олександр Власюк) Ой гуляє чумакова жінка 5.54 Mb
Лірник Сашко (Олександр Власюк) Про хазяйську жінку, наймита і дяка Тита Григоровича (2009 р.) 23,79 Mb

Дніпро / Різдвяні Казки з Лірником Сашком за участі музик гурту «Вертеп»

08 СІЧНЯ

арт-кафе "Неизвестный Петровский" (ул. Набережная Ленина, 15 А)
Передпродаж - 40 грн., в день заходу - 50 грн.

Зустрічайте 8 січня Сашка Лірника в Дніпропетровську!

  • 17:30. Лірник Сашко проведе урок Української Мови в Культурному центрі «АртВертеп» у Дніпрі.
  • 20:00. Різдвяні Казки з Лірником Сашком в «Невідомому Петровському» за участі музик гурту «Вертеп».

Усі ми родом із дитинства і цього вечора усім нагадуватиме про це чудовий казкар - Сашко Лірник. Його казки змусять вас і сміятися і замислюватися над одвічними життєвими питаннями. Казки Сашка Лірника родом із душі, як він сам каже, можливо, саме тому вони здатні чіпляти та запамятовуватися з першого разу.


А завдяки казкарю Лірнику та гурту "Вертеп" цього вечора усім гарантован гарний різдвяний настрій/

 
Лірник Сашко: «В кожному дорослому дитина сидить»

22 числа останнього місяця 2006 року в культурному житті Дніпропетровська відбулася помітна подія. Адже до нашого міста завітав, без заперечень, найвідоміший в Україні казкар. Мова йде про Олександра Власюка, більш відомого як лірник Сашко. До початку його перформенсу, що пройшов ввечері цього дня в кафе «У Бекіра», нам вдалося поспілкуватися з автором багатьох казок для дітей та дорослих та поставити йому кілька запитань.— Що ви збираєтеся показувати, точніше, розказувати сьогодні глядачам?

лірник Сашко: Ви знаєте, я зараніє не можу сказати, мовляв, я покажу це, це і це. Є звичайно якийсь каркас, тобто мої улюблені казки, насамперед казки про козаків. Тим більше що Дніпропетровськ це, можна сказати козацька вольниця, старовинний козацький центр. Ну, а далі вже як піде, куди, так би мовити, крива виведе. Справа ось в чому — мої виступи це завжди експромт. І це завжди весело.

— Скажіть, коли ви по-справжньому зрозуміли що станете казкарем?

лірник Сашко: Насправді, зовсім нещодавно. За фахом я інженер. І до того як випустив свій перший диск, я думав що все це крім мене мало кому потрібно. Проте коли він розійшовся миттєво, я побачив що люди хочуть мене слухати. Тоді й зрозумів. І думаю, що можу вважати себе вже казкарем-професіоналом, адже виступаю близько 20-ти років.

— Не поділитеся з нами — як взагалі народжується казка?

лірник Сашко: Це, насправді, процес дуже дивний. Якби я чітко знав як це робиться, я штампував би їх пачками. Буває що почуєш якусь цікаву історію, або цікаву назву чи прізвище і звідси з’являється ідея казки. Був такий випадок — коли я виступав на Хортиці, розповідав билину про Іллю Муромця і якось поступово вона перейшла в політичну площину — у мене там з’явилися Віктор Андрійович, Віктор Федорович, Верховна Рада і таке інше. Тобто народилась політична казка, хоча взагалі політичних тем у своїх розповідях я уникаю. Так що все це експромт. А сісти і цілеспрямовано написати казку на задану тему — це дуже важко. Треба щоб воно, скажімо так, на душу лягло. Потім, перед записом казки на диск, треба її ще й «відшліфувати», музику підходящу підібрати. В цьому мені дуже допомогають музиканти з якими я співпрацюю. Доречі над наступним, четвертим диском, я буди працювати з гуртом Вертеп. Я дуже пишаюся цим і сподіваюся що це буде чудовий диск з козацькими казками.

— До речі, розкажіть про свій майбутній диск.

лірник Сашко: Як раз зараз я веду роботу над казками що до нього увійдуть. Там буде, наприклад, «Казка про Махно». Там взагалі цікава історія. Справа в тому що у мене було два діда і один воював за Махна, а інший за Пархоменка. І навіть — мені бабка розповідала — що доходило до того, що вони вдвох бігали навколо хати і стріляли один в одного. Не буду зараз розповідати, яка це казка вийде в кінці кінців, проте скажу, що поки що я не визначився, яким в мене буде Махно — хорошим чи поганим. Взагалі така дивна казка получається. Проте вона буде.

— Тобто коли ви починаєти роботу над казкою, ви ще не знаєте чим вона скінчиться?

лірник Сашко: Не знаю! Навіть коли я розповідаю казку вона може вже по ходу змінитися. Буває що і глядачі в цьому допомагають і з’являється зовсім інший фінал. Тобто, це завжди експромт.

— Крім випуску нового диску, які ще найближчі творчі плани?

лірник Сашко: Я зараз написав сценарій до повнометражного мультфільму по моїм казкам, який буде знімати Артхаус-Трафік. Він вийде роки через два, проте я думаю що це буде своєрідна бомба. Ще цього року планую видати дві книги з моїми казками. І ще дуже цікаво мені взяти якусь китайську казку, перекласти її

на український ґрунт і побачити, що з цього вийде. Думаю така спроба буде у найближчому майбутньому.

— Ваші казки анонсуються як «казки для дітей та дорослих». Як це — казка для дорослих?

лірник Сашко: Раніше я думав що казки цікаві тільки дітям. А потім зі здивуванням помітив що на мої виступи збирається все більше і більше дорослих. Дорослі просто ховають все це десь далеко — поточні справи заважають, бізнес, по долару у кожного в очах світиться (посміхається)… Проте, коли це в них під час виступу розбудити, з’являється такий блиск, така радість в очах… В кожному дорослому дитина сидить. Казки в людях якісь особливі струни зачіпають, про дитинство нагадують. Всі ж, коли маленькі були, чули казки про Котигорошка, Колобка, Котика і півника. Якщо цього немає що ж з людини виросте? Покемон якийсь, не інакше.

В’ячеслав Дейкун, «Нічна зміна»

Більш відомий під ім’ям Сашко Лірник — казкар-лірник, інженер та учасник київського гурту «Вій», сценарист, актор, телеведучий, автор телепрограм. Був членом журі фестивалю авторської пісні «Срібна підкова», постійний учасник фестивалів «Країна Мрій», «Шешори», «День Незалежності з Махном». Володар почесного звання «Заслужений працівник культури України». Володіє такими музичними інструментами, як колісна ліра, дримба, варган, бубон, барабан, гітара. Має учнів в Україні,Росії і США.

Біографія

Народився 24 січня 1963 року в місті Умань. П’ятнадцять років прожив у Росії, в Мурманську, де брав участь у створенні українського земляцтва. В 1995 році Олександр Власюк повернувся в Україну. Нині мешкає у Києві. В 1999—2002 роках-автор і ведучий телепередачі «Казки лірника Сашка». В 2000 році дитячим журі обраний «кращим дитячим письменником України». В 2003 році диск «Казки лірника Сашка для дорослих і дітей» був визнаний кращим альбомом України (опитування журналу «Політика і культура»). В 2009 році Указом Президента України Олександру Власюку присвоєно почесне звання «Заслужений працівник культури України». В 2010 році отримав приз глядацьких симпатій і став лауреатом кінофестивалю «Відкрита Ніч» за кращий сценарій (мультсеріал «Моя країна-Україна», який сам і озвучував). З 2010 року — автор і ведучий програми для дітей «Світанок» на каналі ІСТВ. Написав і поставив три «Зіркові вертепи» 2008, 2009, 2010 років на фестивалях «Карпатія». Записував пісні з гуртами «Рутенія», «Чур», «Вій», «Кому Вниз», знявся у кліпі гурту «Тінь Сонця». Зараз знімає художній фільм за мотивами своєї казки «Про вдову Ганну Шулячку,Чорного козака і страшне закляття», в якому грає одну із ролей. Ведучий фестивалю «Українське Різдво» в Оперному театрі м. Києва.

Твори

Записав 4 диски:

* Лірник Сашко — «Казки лірника Сашка» (аудіокнига MP3)

* Лірник Сашко — «Дорослим і дітям» (аудіокнига MP3)

* Лірник Сашко — «Химерні оповіді» (аудіокнига MP3)

* Лірник Сашко — «Казки для старшеньких» (аудіокнига МР3)

Написав сценарій повнометражного мульфільму «Про чотири роги і козацький рід», який визнано кращим мультиплікаційним сценарієм за часи незалежної України. Для Українського радіо записав «Ніч перед Різдвом».

"Неизвестный Петровский"
(056) 788 70 38
(067) 909 46 60,
(099) 459 09 81
 

 

Про авторів

Лірник Сашко (Олександр Власюк) , Арт-кафе "Неизвестный Петровский" , Гурт мандрівних дяків Вертеп

Додав nady 28 грудня 2013

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска