Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

MP3

АртПоле НагУаль. Никодим играет с облаками (2009 р.) 6,50 Mb

Дніпро / Концерт акустичного тріо «Port Mone» (Білорусь)

14 ЛИСТОПАДА 20:00

Клуб MasterShmidt (вул. Шмідта, 14)
50 грн.

Музиканти Port Mone стверджують, що музика є всюди, отже може початися кожної миті, що завжди можна почути, відчути й перетворити на музичний твір навколишній акустичний хаос. Будь-яка подія здатна народити нову тему, що стане початком треку. Port Mone навмисне намагаються зробити свої композиції доступними, досягаючи необхідного ефекту завдяки незначним змінам фактури та способу музичного висловлювання, непомітно й м’яко трансформуючи простір, підштовхуючи слухача до зустрічі з самим собою.

Акордеон, перкусія й бас видають спокійні й ненав’язливі мелодії, ніби бавлячись, легко перехоплюють і підтримують один одного. Музика живе, дихає, розвивається й веде у відкритий простір, у безмежжя. Виникає відчуття, що музиканти лише дають їй зазвучати, підкреслюють її дивовижність і дбають про те, щоб не зіпсувати зайвими невиправданими звуками. Від слухачів для повного усвідомлення цієї музики, на думку музикантів, необхідна увага, покірливість та відвага.

Тріо Port Mone створене в 2005 році. Учасники: Олексій Ворсоба — акордеон, Олексій Ванчук — бас-гітара, Сергій Кравченко — перкусія. За час свого існування Port Mone гастролювали в Білорусі, Польщі, Литві, Росії, неодноразово були учасниками радіо ефірів як російських, так і білоруських радіостанцій, виступали на фестивалях «Muzyczne Smaki Europy» (Польща), «Пустые Холмы» (Росія), «Festival of puppet theatres» (Іран), «Kultflux» (Литва), «S.K.I.F.» (Росія), «АртПоле’2009» (Україна) та ін. Кілька композицій Port Mone видавалися у музичних збірках в Шотландії, Швеції та Росії, а 1 жовтня цього року видано дебютний альбом гурту — «DiP». Ознайомитися з музичним матеріалом, а також подивитися відео з живих виступів Port Mone можна на сторінці http://myspace.com/portmone.

Port Mone — одне з найбільших музичних відкриттів Міжнародного фестивалю «АртПоле’2009» — розпочинає серію турів, які агенція «АртПоле» організовуватиме щомісяця в дружніх клубах різних міст України. В подальших планах тури найцікавіших, на думку публіки й організаторів (надзвичайно приємно, що ці думки збігаються!) гуртів, що відіграли на фестивалях 2008-2009 і музичні композиції яких увійдуть до збірки «АртПоле’ 2008/2009» (2CD). Це, зокрема «Piss&laugh» (Україна), «Caci Vorba» (Польща), «НагУаль» (Білорусь), «Maraca» (Чехія), Капела Мерліна Шепарда (Великобританія-Німеччина-Росія-Україна), «Анчісхаті» (Грузія) та ін.

 

Про авторів

АртПоле , the performance club MasterShmidt , АртПоле

Додав Art-Vertep 22 жовтня 2009

Коментарi

Art-Vertep
11 листопада 2009

Квиток на концерт - 50 грн., на сайті клубу ще не виправили)

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска