Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Івано-Франківськ / Перший фестиваль автентичного та сучасного одягу із фольклорними елементами «Лудинє-фест-2011»

07 ЛИПНЯ

м. Косів, Івано-Франківська обл.

Цей захід покликаний продемонструвати розмаїття народного строю в селах Гуцульщини, багатогранні вміння майстрів народної творчості, які працюють у цій царині, привернути увагу молоді до автентичного одягу, вкотре довести туристам та гостям краю, що Косів – найбільший центр прикладного мистецтва в Карпатах. Організаторами першого на Гуцульщині фестивалю автентичного та сучасного одягу із фольклорними елементами «Лудинє-фест-2011» виступають члени ініціативної групи жителів Косова, які вболівають за збереження та відродження самобутніх гуцульських традицій, та викладачі Косівського інституту прикладного та декоративного мистецтва ЛНАМ.

У рамках фестивалю заплановані покази давнього одягу представниками гуцульських сіл, колекції одягу подружжя Струтинських, молодіжне дефіле одягу з фольклорними елементами, конкурс на кращий одяг в номінаціях «Газда і газдиня», «Легінь і дівка», «Князь і княгиня», «Гуцульська дітвора».

Крім того, гості дійства, яке повинно відбутись на центральній площі міста, матимуть нагоду спробувати традиційних гуцульських страв, розучити гуцульські танці під супровід троїстих музик, взяти участь в гуцульських забавах. А ті, хто прийдуть на «Лудинє-фест» в оригінальному чи давньому народному вбранні зможуть взяти участь у конкурсній програмі для гостей.

 

Про авторів

Фестивалі

Додав OksanaY 22 червня 2011

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска