Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Івано-Франківськ / Виставка живопису Юрія Писаря «Звук кольору»

01-13 ТРАВНЯ 09:00-21:00

Культурно-мистецький центр Є
Вхід вільний!

В даній експозиції будуть представлені роботи різних серій, зокрема: балет, «nu», янгольська тематика. Акцент автор зробив на колір та складні кольорові поєднання. Техніка виконання як олія, так і акрил, формат робіт також різний від камерних фрагментарних малих до великих фігуративних композицій.

Уродженець м. Рахова Закарпатської області, Юрій перші кроки у творчості зробив у студії свого дядька – художника Михайла Ворохти. Випускник Інституту мистецтв ПНУ ім. В.Стефаника: викладачі Якимечко М.Б., Прокопів П.М., Новицька О.Р. Зарекомендував себе, як здібний і неординарний митець.

Концепція творчості цього художника: «Світ – єдине ціле», отже і на полотні Писар ставить за основу єдність простору, кольору, форми. Важливим для автора є сприйняття світу не раціонально, а емпірично, визнаючи натхнення як невід’ємну частину джерела творчості, а самі картини – це енергетичні об’єкти, з якими глядач вступає в контакт, резонуючи свої емоційні стани, які є живою субстанцією, що ведуть діалог зі світом.

Образи Юрія зароджуються на рівні космічного і кристалізуються в середині світобудови, тим самим обходячи етапи ескізування, можливо саме тому це чиста емоція, яка, тим не менш, підтверджується логічно-смисловим розумінням. Про це свідчить і творче кредо автора:

«Могутня є сила чуттів, та розум над нею, над розумом – вічна душа, а Господь над душею».

Виставка триватиме з 30 квітня по 13 травня. Вхід вільний. Години роботи виставкової зали КМЦ «Є»: 9:00-21:00.

 

Про авторів

Книгарня Є

Додав Chyzh у неділю о 18:27

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска