Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Івано-Франківськ / Альманах Станіславівської землі

22 ЖОВТНЯ 18:00

Арт-клуб «Химера» (вул. Чорновола, 23)
Вхід вільний

У четвер, 22 жовтня о 18:00 в "Химері" відбудеться презентація третього тому збірника матеріалів до історії Прикарпаття, видання Центрального Комітету Станиславівщини у США „Альманах Станиславівської землі“.

Попередні два томи цієї серії описали побут, культуру та історію нашого реґіону до часу Другої світової війни. Ці матеріали подавалися, в основному, у формі спогадів уродженців краю, які проживали у діаспорі.

Третій том охоплює період від 1940 до початку нового тисячоліття і присвячений героям та мученикам за волю України, які походили з Івано-Франківської області.

Тут є чимало цікавих матеріалів про боротьбу з окупантами – німецькими та радянськими; долю наших краян у німецьких концтаборах і Ґулаґах, події часів незалежної України.

У Збірнику вміщено вже раніше надруковані документи, мемуари, статті та матеріали, хоч є й спогади очевидців. Подано деякі матеріали з історії міжвоєнного періоду, які не увійшли до попередніх томів.

Цікавим також є той факт, що в Івано-Франківську презентація альманаху відбудеться на 2 дні швидше, аніж там, де він, власне, вийшов – у США.

 

Про авторів

Арт-клуб Химера

Додав Ірина Малиновська 21 жовтня 2009

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска