Увійти · Зареєструватися
 

Київ / Друга хвиля подій «Білоруської весни 2011» у Києві

12-13 ТРАВНЯ

Центр візуальної культури НаУКМА

У рамках фестивалю “Білоруська весна 2011” 12 травня о 16.00 у Центрі візуальної культури НаУКМА відбудеться дискусія “Тюрма як матриця суспільної свідомості пострадянських країн: Україна-Білорусь” за участю екс-політв'язня, одного із засновників БНФ, В’ячеслава Сівчика та члена правління УкраїнськоїГельсинськоїСпілки, громадського діячаВолодимира Чемериса.

О 17:00 відбудеться інтерактивна презентація проекту “Убедительная победа” Марини Напрушкіної.Проект є мистецькою інтерпретацією подій, пов’язаних із президентськими виборами у Білорусі з одного боку –повідомлення незалежної преси та свідоцтва очевидців, з іншого –офіційна державна пропаганда.

Паралельно з цими подіями відбуватиметься майстер-клас із тюремного мистецтва. Ліплення з хліба – одне з улюблених занять політв’язнів. За півтори години ви освоїте основи виготовлення з хлібної м'якушки предметів, що допомагають розважатись і самовиражатись у в'язниці.

У п’ятницю, 13 травня, із 10:00 до 17:00 у Центрі візуальної культури НаУКМА відбуватиметься медіаперформанс “Чистосердешне зізнання” за участі поета і перекладача Сашка Ірванця, а з 17:00 розпочнеться дискусія. Тема акції – “Білорусь як машина часу”: країна відкотилася на десятиріччя назад. Натомість, при збереженні наявної динаміки суспільно-політичних змін в Україні, білоруська дійсність – наше близьке майбутнє.

Організатори фестивалю – творча ініціатива “Білоруський десант”.

Події фестивалю проходять у Центрі візуальної культури НаУКМА за адресою: Староакадемічний корпус НаУКМА, 1-й поверх (вул. Сковороди, 2).

Нагадуємо, що до 13 травня з 10:00 до 18:00 тут триває виставка «Особливий режим/Special Treatment» .

Більше інформації – на сайті belarus.org.ua

Прес-аташе фестивалю – Віра Гладких: +38063 717 97 38, nenorm@gmail.com

 

Про авторів

Фестиваль Білоруська весна

Додав Sh.Ocean 11 травня 2011

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска