Увійти · Зареєструватися
 

Київ / Презентація збірки лауреата Шевченківської премії Тараса Федюка «Хага»

07 ЛЮТОГО 18:00

Книгарні «Є» (вул. Лисенка, 3).

Книгарня «Є» та видавництво «Зелений пес» запрошують на презентацію збірки «Хуга» лауреата Шевченківської премії Тараса Федюка 7 лютого о 18:00.

Нещодавно у видавництві «Зелений пес» було відновлено його проект «Зона Овідія» - це єдина велика поетична серія в Україні — який протягом 2000-х був найпотужнішим майданчиком для видання збірок сучасних авторів. Саме в рамках цієї серії з’явилася і нова збірка Тараса Федюка «Хуга» – продовження спроб розмови зі світом і самим собою, з читачем і рідною мовою, з минулим і майбутнім, із любов’ю і смертю... Федюк не забуває про те, що поезія і кохання – синоніми, навіть коли тобі за п’ятдесят.

Федюк пише начебто класичним віршем, але без будь-якої напруги, вільно, неначе розмовляє, і це приємно контрастує з модним нині вільним віршем. «Хуга» - це коли ззовні дме, але від неї можна сховатися у затишній хаті.

Для довідки:

Тарас Федюк народився в м. Ананьєві Одеської області. Закінчив українське відділення філологічного факультету Одеського держуніверситету. Перша книжка віршів «Досвітні журавлі» вийшла на початку 1975 року в одеському видавництві «Маяк». Відтоді було видано більше десятка збірок віршів. З 1980 по 1996 – член Спілки письменників України. З 2000 по 2011 рік – президент Асоціації українських письменників. Лауреат Національної премії України ім. Т. Шевченка (2007).

Презентація збірки відбудеться 7 лютого о 18:00 в книгарні «Є» (вул. Лисенка, 3).

Вхід вільний.

 

Про авторів

Тарас Федюк

Додав Chyzh 03 лютого 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска