Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

 

Київ / Виставка сучасного живопису «ЦИТАТИ» Миколи Білоуса

18 ЛЮТОГО - 18 БЕРЕЗНЯ

Національний художній музей України

Сучасні «ЦИТАТИ» на українських класиків

 

18 лютого Національний художній музей України презентує виставку сучасного живопису «ЦИТАТИ» художника Миколи Білоуса.

 

«ЦИТАТИ» - це репліки майстра на твори відомих українських класиків, які є у постійній експозиції музею. Образи, які запозичує Білоус, актуалізуються та втрачають свою ауру відсторонених від сучасності носіїв вічності. Серед обраних ним – Федір Кричевський, Анатоль Петрицький, Іван-Валентин Задорожний, Сергій Світославський, народна картина «Козак Мамай», скульптура «Самсон», Микола Пимоненко, Олександр Мурашко та інші класики. Після перегляду живопису Миколи Білоуса відвідувачі можуть побачити експозицію музею і знайти ці класичні твори.

 

Микола Білоус вважає, що «ЦИТАТИ» допоможуть заново прочитати національну мистецьку спадщину та зв’язати традицію й сучасність. «Для формування сучасного художника має значення знання історії мистецтва, а не вдосконалення суто професійної майстерності», - говорить пан Білоус.

 

Виставка «ЦИТАТИ» пройде у рамках ініційованої Національним художнім музеєм співпраці з сучасними художниками та промоції українського актуального мистецтва у традиційному музеї.

 

Куратор проекту – завідуюча відділом мистецтва XX-XXI століття Національного художнього музею України Оксана Баршинова зазначає, що існує така думка, мовляв, сучасне мистецтво відірвано від художньої традиції й стоїть окремо, само по собі. «Але я вважаю, що це не так. Актуальне мистецтво дуже поєднано з минулим і є органічним етапом розвитку українського мистецтва в цілому», – підкреслює пані Баршинова.


Виставка пройде з 18 лютого по 18 березня 2012 року у Національному художньому музеї України, за адресою: м. Київ, вул. М. Грушевського, 6..

 

Графік роботи музею: середа, четвер, неділя — 10:00-18:00, п’ятниця — 12:00-20:00, субота — 11:00-19:00, вихідні дні: понеділок, вівторок.

 

Про авторів

Микола Білоус

Додав Chyzh 03 лютого 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска