Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / 9-й Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини

23-29 БЕРЕЗНЯ

Будинок кіно (вул. Саксаганського, 6) та кінотеатрі «Кінопанорама» (вул. Шота Руставелі 19)

З 23 до 29 березня у столичному Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6) та кінотеатрі «Кінопанорама» (вул. Шота Руставелі 19) відбуватиметься Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

Відкриватиме Docudays UA фаворит багатьох міжнародних фестивалів – трагічна комедія «Дипломат» датського режисера Мадса Брюггера.

Ведучі церемонії відкриття – подружжя журналістів Єгор Соболєв та Марічка Падалко.

«Чи має шанс авторитаризм в Україні?» – це питання стало основною темою фестивалю, тому увесь фестивальний тиждень буде насичений показами фільмів та дискусіями, присвяченими захисту свободи слова, мирних зібрань, аналізу тоталітарних режимів та методів боротьби з ними в різних країнах світу.

Цьогоріч на фестивалі Docudays UA фільми змагаються у трьох конкурсах – DOCU/ЖИТТЯ, DOCU/ПРАВО, DOCU/КОРОТКО. Конкурс короткометражних фільмів проходитиме на фестивалі вперше. У ньому змагатимуться документальні стрічки тривалістю до 45 хвилин. Кожен конкурс має призовий фонд. Від 2009 року у визначенні найкращого фільму також беруть участь студенти київських вищих шкіл. Свого переможця шляхом анонімного анкетування традиційно обирають і глядачі.

Третій рік поспіль організатори фестивалю на знак пам’яті про друга і продюсера фестивалю Андрія Матросова вручають особливу премію. Нагороду команда Docudays UA вручить фільму, в якому побачить найбільше любові.

Вхід на всі кінопокази у Київському будинку кіно традиційно БЕЗКОШТОВНИЙ.

Єдина ціна квитка на покази у кінотеатрі «Кінопанорама» - 20 грн.

Запрошуємо також на інші події в рамках Docudays UA

23 березня 2011 року в Синій залі Будинку кіно о 18 год. відбудеться брифінг за участі членів журі конкурсу Docu/Життя – письменника Івана Малковича, кінодокументаліста Марини Разбєжкіної (Россія), программера МКФ документального кіно в Марселі Ніколя Феодорофф (Франція); Docu/Право – правозахисника Лідії Тополевської (Україна), фотографа Богдана Голомічека (Чехія), редактора сайту “Телекритика” Наталії Лігачової (Україна); Docu/Коротко - директора Краківського кінофестивалю Кшиштофа Гієрата (Польща), продюсера Ілони Бічевської (Латівя); режисера, cценариста Валерія Балаяна (Україна).

24 березня о 12 год. відбудеться презентація та відкриття Живої бібліотеки, де всі бажаючі зможуть поспілкуватися з «живимя книжками» – людьми, щодо яких існує упереджене ставлення у суспільстві.

9-й фестиваль Docudays UA цього року насичений оптимістичними подіями: це і cпецпроект «Нові герої» - фільми-портрети про українців, які змогли захистити свої права, і відеопрезентація громадської ініціативи «Дорожній контроль», яка успішно виховує інспекторів ДАІ, і національна прем’єра фільму «Тихе місце» української режисерки Олесі Бортняк, й багато інших.

Також на глядачів чекають:

DOCU/CLASS з 24 по 27 березня у кінотеатрі «Кінопанорама» проходитимуть майстер-класи відомих кінодокументалістів: Марини Разбєжкіної (Россія), Маршала Каррі (США), Гіві Одішари (Грузія), Емілі Джеймс (Велика Биртанія).

Ретроспектива стрічок відомої російської кінодокументалістики Марини Разбєжкіної.

Спеціальний показ Міжнародного кіноальманаху «Молоді про молодих» до 20-ої річниці розпаду СРСР, який представить продюсер проекту Ілона Бічевська.

Українська прем’єра фільму «Ходорковський» німецького режисера Сиріла Туші в рамках циклу фільмів «Диктатура та авторитаризм».

Презентація останніх двох фільмів одного з найяскравіших представників сучасної американської кінодокументалістики Маршала Каррі та ексклюзивна можливість подискутувати з автором.

Особливий гість: популярний австрійський режисер Міхаель Главоггер представить українську прем’єру фільмів «Cлава блудниці» та «Cмерть робітника», один з епізодів фільму автор знімав у нелегальних шахтах на Донбасі.

Панорама нового кіно Великої Британії зібрало фільми-антиутопії, які змальовують сценарій життя на планеті на наступні півстоліття.

«Три вечори у дружньому колі» - показ найкращих фільмів друзів Docudays UA - фестивалів FIDMarselle (Франція), Krakow Film Festival (Польща).

Стежте за анонсуванням подій фестивалю на сайті www.docudays.org.ua

Повна програма фестивалю

 

Про авторів

Міжнародний фестиваль документального кіно Docudays UA

Додав Chyzh 21 березня 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска