Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Київ / Літературно-мистецький фестиваль «КобзарТ»

28 БЕРЕЗНЯ - 04 КВІТНЯ

київська галерея «Лавра»
Вхід вільний

З 28 березня по 4 квітня 2014 року в Києві відбудеться Літературно-мистецький фестиваль «КобзарТ» – восьмиденна акція від київської галереї «Лавра» та молодих українських митців.

Вхід – вільний.

Фестиваль приурочено до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, проте організатори заходу пропонують “неофіціозний погляд” на постать цього славетного українського поета і художника.

«Для нас Шевченко – не забронзовілий пам’ятник, а дуже актуальний митець. Тому фестиваль «КобзарТ» став не даниною ролі Тараса Григоровича в українській літературі, образотвочому мистецтві чи громадському житті, а передовсім – майданчиком для вираження молодих поетів, художників, кінорежисерів, театралів та музичних гуртів. Сучасні українські митці не відкидають творчості Шевченка, а по-своєму переосмислюють її. Наслідком цього переосмислення і є переважна більшість акцій, що будуть представлені на фестивалі», – відзначають організатори фестивалю.

Взяти участь у фестивалі зголосилися Дмитро Лазуткін, Олег Коцарев, Богдан-Олег Горобчук, Павло Коробчук, Артем Полєжака, Анна Малігон, Олег Лишега та брати Капранови.

Театр Володимира Завальнюка в рамках фестивалю представить свою найновішу п’єсу, прем’єра якої нещодавно з аншлагом пройшла в Палаці «Україна» – «Великий Льох». Окрім того, відбудеться показ тематичних кінострічок від фестивалю документального кіно «Kinolitopys». Музична частина фестивалю буде представлена виступами виконавців «Діти Неба», «Телері», «воЦАП», Христини Халімонової та інших.

В окремому експозиційному просторі галереї «Лавра» в рамках фестивалю «КобзарТ» відбудеться виставка найзнаковіших молодих українських художників, представлена Mironova Gallery. А в вуличній галереї «Лаври» в цей час експонуватимуть роботи членів Спілки фотохудожників України.

«Програма фестивалю «КобзарТ» – дуже насичена, але її не можна вважати еклектичною. В своєму сприйнятті Тараса Шевченка ми акцентуємо на тому, що він був водночас видатним художником, поетом, прозаїком і громадським діячем – тобто людиною всебічною. Саме тому ми не зосереджувалися на якомусь одному виді мистецтва, а дали змогу висловитися багатьом митцям», – наголошують організатори.

Джерело: <a href="http://litakcent.com/2014/03/11/u-kyjevi-vidbudetsja-literaturno-mysteckyj-festyval-kobzart/">ЛітАкцент</a>

 

Про авторів

Тарас Шевченко

Додав nady 12 березня 2014

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска