Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / IV Міжнародний фестиваль сучасного танцювального театру Zelyonka-fest 1.4

25-28 КВІТНЯ 19:00

Київський академічний Молодий театр, м. Київ, вул. Прорізна, 17
80-350 грн.

ІV Міжнародний фестиваль сучасного танцювального театру «Зеленка» ( Zelyonka - fest 1.4) пройде в Києві з 25 по 28 квітня 2014 року. Цього року його девіз: «Нас об'єднає танець!».

На одній сцені зберуться і виступлять колективи з усіх куточків нашої України. Приїдуть танцюристи з Білорусі та Росії. А також підтвердили свою участь 2 європейських театри: Candoco dance company (Великобританія ), в постановках якого беруть участь танцюристи з обмеженими фізичними можливостями; Dada von Bzdulow (Польща).

Програму фестивалю відкриє виступ відомого ізраїльського хореографа Ельдад Бен Сассон. Вперше на київський сцені можна буде побачити технічного танцівника і непередбачуваного постановника, в минулому соліста всесвітньовідомих компаній «Batsheva Dance Company» та «Vertigo Dance Company».

На сьогодні ізраїльскій сучасний танець є одним із найцікавіших в світі, а унікальності прем’єрному виступу Ельдада на українській сцені надає той факт, що він презентує невеличку виставу, яку він створив за участі 20 українських професійних виконавців контемпорарі денс, які вже добре відомі в Україні власними виступами та виставами.

Ще однією «родзинкою» вечору-відкриття стане виступ польського театру танцю «Dada Von Bzdylow» з 45-хвилинною виставою «Невидимі дуети» – нескінченість відносин і почуттів між чоловіком та жінкою, іронічні зустрічі, прогулянки і розповіді мовою сучасного танцю.

Другий день фестивалю розпочнеться з програми найвідоміших та найактуальніших українських хореографів сучасного танцю. Вперше в Україні в рамках фестивалю зібралися хореографи з усіх куточків нашої країни, щоб довести, що між українцями нема ніяких протиріч, мистецтво єднає людей незалежно від їх особистих поглядів та переконань.

Серед учасників шоу-кейсу «Тотем Денс Груп» Христини Шишкарьової, «Сантах Денс Компані» Руслана Баранова, «Блек Оранж Денс Театр» Антона Овчіннікова, «Київ Модерн Балет» Раду Поклітару та багато інших.

Крім вистав contemporary dance в програмі:

1. Експеримент «Перформанс за 5 днів»: контемпорарі- лабораторія під керівництвом відомого ізраїльського хореографа Ельдада Бен Сассон. Термін роботи - 5 днів по 6 годин; учасники - спеціально відібрані українські танцюристи.

2. Конкурс молодих хореографів.

3. Майстер-класи від керівників колективів-учасників та членів журі конкурсу.

4. Робота міжнародної організації МАКТ (Мобільна Академія Критики Танцю) для журналістів і поціновувачів.

Глядачів і танцюристів приймн Київський академічний Молодий театр і Київський Театр на Липках

Що ж таке «Зеленка» і чим вона має стати для глядача?
Зі слів організатора фестиваля Антона Овчиннікова: «Современному танцевальному театру не удается найти дорогу к зрителю, хотя contemporary dance отражает и рефлексирует все то, что происходит в жизни и обществе. Ведь танец – это одновременно и инструмент мышления, и продукт мышления. Моя мечта – фестиваль, который интересен зрителям, который делает нас в хорошем смысле зависимыми друг от друга. А для этого необходимо вынести современный танец из танцевальных залов на общий суд. Для хореографов, надеюсь,  «Зеленка» станет поводом для создания серьезных работ и площадкой отработки репертуара».


Зеленка фест 2014

 

Про авторів

Фестиваль Зеленка

Додав ceny bab 10 квітня 2014

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска