Увійти · Зареєструватися
 

Київ / Проект «Black/North SEAS – МОРЯ: Чорне/Північне»

22 ТРАВНЯ 15:00

м.Київ, Центр Сучасного Мистецтва при НаУКМА, вул. Сковороди 2

Black/North SEAS – МОРЯ: Чорне/Північне

Світовий запуск

  • Презентація: Київ, 22 травня
  • Запуск: Одеса, 24 травня

Учасники презентації:

  • Кріс Торч, арт-директор фундації Intercult (Швеція) та Black/North SEAS
  • Дмитро Богомазов (театр Вільна сцена, Київ)
  • Евдженіо Барба (театр Одін, Данія)

Київ, 12 травня 2008 – Світовий запуск європейського мистецького проекту Black/North SEAS відбудеться в Україні. Black/North SEAS – це унікальна й надихаюча подорож митців і культурних діячів з 12 європейських країн портовими містами регіону Чорного й Північного морів упродовж 2008-2010 років, що стартує в Одесі, Україна, 24 травня 2008 року.

Презентація Black/North SEAS у Києві 22 травня – особлива можливість покуштувати родзинки проекту за день до його світового старту. Спеціальний гість презентації – Евдженіо Барба, легенда сучасного театру, який вперше відвідує Україну.

SEAS – це більше, ніж фестиваль. Це безупинна дискусія про мистецтво й міське перетворення мовою театру/перформансу, візуального мистецтва/кіно/інсталяцій у супроводі майстер-класів, семінарів і спеціальних лекцій видатних європейських експертів і філософів культури.

Після 10 днів в Одесі, SEAS вирушає до Варни/Балчика, Болгарія; Манґалії, Румунія; Стамбула, Туреччина; а 2009 року – до Данії, Швеції, Бельгії, Великобританії, Норвегії та Голландії, щоби 2010 року повернутися знову до Чорного моря. У кожному місті SEAS представляє мистецькі проекти, вперше показані в Одесі.

Проект розпочався 2003 року з діалогу між Балтійським і Адріатичним морями -- SEAS//Baltikum Adriatico. Тридцять митців, які працюють у різних жанрах і мають різний досвід, були розділені на пари й поїхали на ПОБАЧЕННЯ до портових міст на узбережжі Балтійського й Адріатичного морів. Тоді й виникли ідеї до мистецьких проектів, створених спеціально для відвіданих міст. Шведська інституція Intercult і 16 ко-продюсерів/господарів, які склали платформу SEAS, за 2 роки стали замовниками й ко-продюсерами 12 нових мистецьких творів/проектів. У 2004 і 2005 роках ці проекти відвідали Клайпеду, Калінінград, Лієпаю, Ґданськ, Любляну, Копер, Р’єку, Стокгольм, Подґоріцу, Удіне та Гельсінки.

Від 2006 року новий цикл Black/North SEAS знову поєднує два дуже відмінні європейські регіони.

Кріс Торч, арт-директор та ініціатор SEAS, каже: "Ми уявляємо, що Мистецтво здатне змінити Місто. Ми уявляємо, що митці можуть бути ключовими партнерами у переродженні міста, що особливо необхідне постіндустріальним портовим містам. Ми уявляємо собі, що ті, хто розплановує міста, й ті, хто займається культурою, мають багато спільного. Ми уявляємо, що публічний простір є необхідною умовою демократичної співучасті. Й митці/архітектори повинні брати участь".

Учасники Black/North SEAS:

  • Театр/перформанс: театр Вільна сцена, Київ; театр Одін, Данія; група Сіґна, Данія; Метро-Було-Додо, Великобританія; Вундербаум, Голландія; Готель Про Форма, Данія; Garajistanbul, Туреччина;
  • Інсталяції: Сірі Германсен, Норвегія; Дрітеро Касапі та Венелін Шумелов (театр&лабораторія Сфумато), Швеція-Болгарія; Карена Джонсон і Меліх Ґорґун, Великобританія-Туреччина;
  • Візуальне мистецтво: Анна Ліз Стенсет, Норвегія;
  • а також найкращі європейські ді-джеї зі спеціальною клубною програмою.

АКРЕДИТАЦІЯ ОБОВ’ЯЗКОВА – до 19 травня (кількість місць – обмежена).

Black/North SEAS запрошує 10-х журналістів відвідати 3 дні фестивалю в Одесі (на вибір) й забезпечує проживання та акредитацію на всі заходи фестивалю. Програма фестивалю – додається.

Акредитація на поїздку – до 13 травня!

По акредитацію та додаткову інформацію звертатися до комунікаційного партнера Black/North SEAS Катерини Ботанової: + 380 50 15 15 319, katyabo@gmail.com

 

Про авторів

Театр Вільна сцена

Додав Art-Vertep 16 травня 2008

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска