Увійти · Зареєструватися
 

MP3

Ансамбль традиційної етнічної музики Буття Гоп, мої гречаники (2008 р.) 2,88 Mb
Ансамбль традиційної етнічної музики Буття Фенешенебельний вальс (2006 р.) 5.30 Mb

Київ / «Козацькі звитяги 2009»

03-04 ЖОВТНЯ 11:00-19:00

Музей архітектури та побуту «Пирогове»

Б’ємо у литаври, священний символ Запорізької Січі, і збираємо усіх українців козацького роду на «Козацькі звитяги 2009»

у Пирогово з 3 по 4 жовтня!

Приходьте з родиною погуляти,

Звичаю козацького набрати,

Слави, лицарства дістати,

За віру християнську одностайно стати!

Саме тут оживуть давні українські традиції, залунають народні та сучасні українські пісні, задзвенять в повітрі козацькі шаблі - і зійдуться козаки в герці Бойового Гопака. І як відчувають гордість бразильці за копоейру, корейці – за тейквондо, а японці – за карате, защемить серце у кожного українця і душа радітиме, бо на очах відроджуватиметься слава наших предків, воїнів війська Запорізького.

І коні воронні, вірні товариші, заб’ють копитами в землю – демонструватимуть справжні чудеса козаки з кінно акробатичного театру. За полем широким, біля української хати, як багато століть тому, краятиме серце бандура – інструмент, який немає у світовій музичній культурі аналогів.

Закрутиться гончарне коло під ногами майстра і у руках народиться із глини посуд, з якого їли, який дивовижно розписували ще трипільці за тисячі років до Різдва Христового. Саме час разом з дітьми навчитися із глини коників ліпити, плести кошики, вишити на згадку український орнамент, що стане оберегом для дому, і власноруч виготовити для малечі найкорисніші у світі іграшки – зроблені маминими руками.

Завітає на «Козацькі звитяги» і відомий байкар, щоб переповісти дітлахам казку про Солом’яного бичка і разом з маленькими слухачами зробити справжнього (в натуральний розмір!) героя української казки.

А про конкурси і козацькі розваги для дорослих годі й говорити! На майданчиках у справжньому старовинному українському селі мірятимуться силою всі, кому заманеться позмагатися у підніманні мішків, перетягуванні канату, киданні довбні, боях на бревні. Переможцям-лицарям - і слава, і шана, і гарні подарунки!

І дорослі і діти з задоволенням пограють в захоплюючий сучасний вид спорту, що має древнє коріння - Корабельний більярд. І тут уже не силою, але вправністю та розумом перемагати доведеться! Хто ще не вміє - не біда, на святі і навчитися, і позмагатися можна буде.

Будуть серед гостей і козаки-характерники. Це ті, про яких казали, що «куля не бере і котрі самого чортяку вміють окульбачити і заставити собі служити», яких ані вогонь, ані вода, ані шабля, ні звичайна куля, крім срібної, не брали. Сучасні характерники вміють лікувати, і так само, як їхні предки, розуміють таємну силу речей і явищ. Для спілкування охочих – характерницьке коло.

А який апетит нагуляється на свіжому повітрі! І долине аромат справжнього козацького кулешу, яким частуватимуть кожного гостя! І я там буду: мед, пиво питиму, і відчую себе невід’ємною частиною унікального народу з власним корінням, мовою та культурою.

Доторкнись до українських традицій та навчись розважатись по-українськи!

 

Про авторів

Ансамбль традиційної етнічної музики Буття

Додав Art-Vertep 30 вересня 2009

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска