Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / Відкриття персональної виставки – Антона Логова та Добрині Іванова.

27 КВІТНЯ - 06 ЧЕРВНЯ

Арт-центр Я Галерея на Хорива, 49Б

Генофонд. Проекти молодих авторів

В рамках програми «Генофонд» пройдуть персональні виставки двох її учасників – Антона Логова та Добрині Іванова. «Адаптація» та «Агломерація», всупереч звуковій подібності назв, розкривають дві контрастні за своєю природою і формою художні історії: формальний естетський і нібито байдужий до глядача живопис Логова та предметно-об’ємна направлена на взаємодію інсталяція Добрині Іванова.

Антон Логов. Адаптація

27.04 – 06.06.2011

арт-центр Я Галерея на Хорива, 49Б

Антон Логов, який послідовно розробляє тему нової абстракції, після ряду соціально свідомих проектів, реалізованих, здебільшого у співавторстві з іншими художниками, повертається до роботи в майстерні й особистої, навіть інтимної теми для кожного сучасного художника – авангарду. Взявшись за «ікону модернізму» - образ чорного квадрату, Логов аж ніяк не намагається перевершити його у значимості або загравати зі значенням, проте «адаптує» його у сучасності та власній художній мові. Адже сьогодні чорний квадрат – це лише чорний квадрат, і Логов підходить до нього саме таким чином – із формальним живописним інструментарієм та ідеями «чистого мистецтва». У його «руках» чорний квадрат стає маленьким – займає не більше 5% полотна, синкоповано переміщується в площині, стає віддзеркаленням чорного квадрату та його тінню, інколи зникає зовсім, сперечається з психоделічним жовтим і повністю піддається будь-якій іншій авторській інтерпретації. Вершиною цих естетичних «експериментів», полемізуючих з усією історію абстрактного мистецтва від класичного модернізму крізь абстрактний експресіонізм, мінімалізм і до пост-абстракції сьогодні, є золотий чорний квадрат – ніщо, зведене до абсолюту, легітимізоване, затверджене й замилуване.

Добриня Іванов. Агломерація

27.04 – 06.06.2011

арт-центр Я Галерея на Хорива, 49Б

Для Добрині Іванова, який хоч і працює зі знайденими, готовими речами, художній жест іде набагато далі класичного редімейду, не спиняючись на банальному перенесенні побутового й низького у виставковий простір. Інстальовані в арт-центрі, його речі здатні на повне відчуження свого первинного значення задля набуття голосу самого художника. В «Агломерації» Іванов конструює меблевий лабіринт: шафи, тумби і ліжка займають майже весь простір зали, залишаючи глядачу вузький задушливий прохід, який буквально затягує його всередину. Кожний елемент меблів несе на собі відбитки тисяч людських історій, адже всі вони були у вжитку і – більше того – повернуться до нього після закриття експозиції. Всі ці історії, значення, конотації промовляють настільки голосно і концентровано, що в певний момент просто нівелюють один одного, дозволяючи говорити Добрині Іванову.

Вернісаж виставки за участі авторів відбудеться 27 квітня, з 19.00 до 21.30, в арт-центрі Я Галерея на Хорива, 49Б.

За додатковою інформацією, коментарями учасників подій і фотоматеріалами звертайтеся: Марія Миценко, координатор проектів //гудімов арт проект

+38 050 9420509 pr@gudimov.com

 

Про авторів

Арт-центр Я Галерея

Додав Sh.Ocean 22 квітня 2011

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска