Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / Відкриття виставки «Національний одяг естонців»

21 БЕРЕЗНЯ - 23 КВІТНЯ

Національний музей народного декоративного мистецтва (вул. Лаврська, 9)
вхід вільний

21 березня о 16.00 у Національному музеї українського народного декоративного мистецтва за участю Посольства Естонської Республіки в Україні відбудеться відкриття виставки «Національний одяг естонців».

Експозиція виставки представить комплекси традиційного естонського одягу та його окремі складові з колекції Естонського національного музею (Тарту), які характерні як для материкової частини країни, так і для острівної.

Національний естонський костюм – важливе джерело до вивчення історії та культури Естонії, незмінний багатовіковий атрибут і супутник державних і традиційних свят, потужний символ єдності естонського народу.

Досвід виготовлення та носіння національного одягу активно переймають і розвивають сучасні естонські майстри. Головною вимогою до виготовлення і носіння національного костюма сьогодні є наслідування історичних зразків, що незмінно підтримує і пропагує у своїй діяльності Естонський національний музей.

Виставка продемонструє естонський одяг ХХ–ХХІ століть в широкому розмаїтті його складових, барв, орнаментів, способів одягання, зумовлених регіональними особливостями, на формування яких впливали історичні, кліматичні чинники, спосіб життя населення тощо. Представлені зразки вбрання – ручного виготовлення, їх вирізняє висока виконавська культура та чітка відповідність традиціям пошиття і декорування традиційного естонського одягу.

Виставка працюватиме до 23 квітня 2012 р.

 

Про авторів

Національний музей українського народного декоративного мистецтв

Додав OksanaY 20 березня 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска