Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / Оживаючі фігури в арт-центрі Я Галерея у Києві

11-23 КВІТНЯ

Арт-центр Я Галерея (вул. Хорива, 49б)

В рамках 9-го фестивалю Французька весна арт-центр Я Галерея у співпраці з Посольством Франції в Україні, Французьким інститутом в Україні, тулузькою галереєю Croix-Baragnon та мерією міста Тулуза (Франція) представляє виставку «Оживаючі фігури» за участі французьких та українських художників.

Фігуративне мистецтво займає важливе місце в історії мистецтв XX століття. Незважаючи на те, що у 1970-80х роках французькі установи залишили його поза увагою, прославляючи концептуальне мистецтво, фігуративне мистецтво не зникло. Воно опинилося в стані «чистилища»: роботи художників-фігуративістів цього періоду рідко експонуються і продаються. У Великобританії та Німеччині, де живопис завжди високо цінувався, позиція культурних закладів інша. Вони надають підтримку художникам неоекспресіонізму, таким як Луціан Фройд, Френсіс Бекон, а також Базеліц, Люперц та Пенк. За останні декілька років все більше виставок та масштабних ярмарків сучасного мистецтва констатують пожвавлення фігуративного «руху» серед художників. Виставка «Оживаючі фігури» доводить це і демонструє пристрасть молодих авторів до відображення тіла. Усі представлені художники, більшість із яких народилися в 1970-80х роках, у своїх роботах та дослідженнях обирають виключно фігуративне мистецтво. Виставка об’єднує регіональних паризьких та українських художників, твори яких, при формальному та технічному плюралізмі, спрямовані на вираження однієї ідеї.

Франсуаза Лакосте

В кінці минулого року, за участю Анатолія Бєлова, проект Figure Vivace було представлено в галереї Espace Croix-Baragnon в місті Тулуза. Тепер у арт-центрі Я Галерея буде представлено доповнена версія проекту.

Запрошуємо вас на вернісаж проекту, що відбудеться 11 квітня з 19.00 до 21.00 в арт-центрі Я Галерея в Києві на Хорива, 49б

 

Про авторів

Арт-центр Я Галерея

Додав OksanaY 10 квітня 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска