Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / ARSENALE 2012 "Найкращі часи, найгірші часи. Відродження та Апокаліпсис у сучасному мистецтві"

24 ТРАВНЯ - 31 ЛИПНЯ 11:00-20:00

Мистецький Арсенал, вул. Лаврська, 10-12
50-80 грн., дітям до 12 років - вхід вільний.

Комісар ARSENALE 2012 Наталія Заболотна і куратор ARSENALE 2012 Девід Елліотт 29 березня оголосили список митців і зміст робіт, що мають бути включені до Першої Київської міжнародної бієнале сучасного мистецтва. Розкриваючи тему бієнале, визначену Елліоттом як "Найкращі часи, найгірші часи. Відродження та Апокаліпсис у сучасному мистецтві", в Головному проекті буде представлено роботи 250 творів мистецтва більш ніж 100 міжнародних та українських художників, і серед цих творів – 40 нових, створених спеціально для виставки. Усі роботи виставлено в історичному Мистецькому Арсеналі від 24 травня до 31 липня 2012 року.

НОВІ РОБОТИ

Серед нових робіт, які можна побачити на бієнале, СЛІДИ ВІЧНОСТІ, нова інсталяція японської художниці Яйої Кусами, що занурює глядача в особливу реальність. Глядачі зможуть пройти крізь художній твір, розглядаючи химерні бульбашкоподібні об’єкти, розташовані довкола, в усіх чотирьох площинах інсталяції. Крім цієї масштабної інсталяції, Яйої Кусама спеціально для бієнале готує два нових великих полотна.

Британка Філліда Барлоу створює спеціально для виставки РОЗЛОМ, нову роботу з трьох частин, в якій ужито щити, промислові елементи та "бомби". Робота навіяна враженнями художниці від величної будівлі Мистецького Арсеналу з його масивними колонами, склепінням та військово-промисловою передісторією.

Індійський митець Джитіш Каллат також створює для бієнале нову роботу: інсталяцію, складовою частиною якої є проекція листа, написаного 1939 року Махатмою Ганді, де він закликав Адольфа Гітлера уникнути війни "в ім’я людства".

У новій серії робіт Бориса Михайлова (народженого в Харкові) – образи заводів. Серія одночасно звільнює і захоплює застарілу владу ери радянської важкої індустрії, що залишила шрами на українській землі. На його фотоколажах – гіганти сталі й чавуну, що пригнічують поодиноких працівників.

ГОЛОВНІ МІЖНАРОДНІ РОБОТИ

Після серії презентацій у головних світових столицях на бієнале буде представлено масштабну інсталяцію китайського митця Ай Вейвея – ГОЛОВИ ЗОДІАКА/КОЛО ТВАРИН, відому серію з 12 бронзових голів, що відображають знаки китайського зодіаку та навіяні реліквіями XVIII століття з Юань Мінюань (Садів довершеної ясності) в Пекіні.

Перша Київська бієнале покаже роботи цих уславлених міжнародних митців разом із роботами видатних сучасних художників, які родом з України – Бориса Михайлова, Іллі Кабакова та Олега Кулика. Ілля Кабаков (народжений у Дніпропетровську) покаже свою велетенську роботу ПАМ’ЯТНИК ЗНИКЛОЇ ЦИВІЛІЗАЦІЇ. Ця робота розвінчує систему, що панувала над Росією, Україною та багатьма іншими країнами, протягом сімдесяти років. Контрасти між офіційним та особистим життям у радянські часи, які показує Кабаков, проілюструють, як сказав сам митець "… мрію, чудовий рай, де усе працює, [і] … їхню цілковиту противагу. Це заганяє у депресію, песимізм з приводу майбутнього. Життя є жалюгідним. Це божевільна комбінація щоденного життя і раю, сконструйованого пропагандою".

Бієнале мусить дослідити концепцію Девіда Елліотта "Найкращі часи, найгірші часи", що має на меті розглянути, як сучасне мистецтво використовує минуле, щоб висловити майбутнє. Виставку організовано довкола ключових ідей, кожна з яких досліджує окрему тему. "Неспокійний Дух" вивчає спосіб, у який ми набираємося сили від переконань, не обтяжених матеріальними потребами. "В Ім’я Порядку" досліджує, як під приводом раціоналізму культура наповнюється домінантними ієрархіями, що слугують виключно собі. "Плоть" розглядає вразливість й апетити тіла. А "Неспокійний Сон" фокусується на мареннях і передчуттях, без яких ми неспроможні розвиватися чи змінюватися.

Презентуючи список художників Головного проекту ARSENALE 2012, куратор Девід Елліотт зазначив:

“Більшість виставок, що влаштовуються сьогодні, євроцентричні у своїх припущеннях і ставленні до арт-ринку. Не відкидаючи цього, експозиція "Найкращі часи, найгірші часи" намагається представити іншу картину, яка бере до уваги політичні та естетичні зміни, що сформували так багато зразків сучасного мистецтва. При цьому впливи культурної політики Йосифа Сталіна і Мао Цзедуна, які усе ще живі, нехтуються не більше, ніж набагато давніші естетичні традиції, що живуть і перебувають у постійному розвитку – Азії, ісламського світу, Африки, самої Європи (і Північної Америки), та інших країв – і які піддаються прямій дії сучасного життя. Впливи, подібні до цих, як і багато інших, впадають в однорівневе плато, яке ми і називаємо сучасним мистецтвом".

Наталія Заболотна, комісар ARSENALE 2012, генеральний директор НКММК "Мистецький Арсенал" підкреслила:

"ARSENALE 2012 надасть можливість українському глядачеві вперше в такому обсязі побачити сучасне мистецтво світового рівня. Головна експозиція ARSENALE буде містити твори найвідоміших митців ХХ та ХХІ століть, що добре відомі у світі, але ніколи раніше не експонувалися в Україні. Сьогодні це вкрай необхідно, адже за останні роки Україна змінилася – перш за все тому, що змінилася свідомість українців. Люди в нашій країні, і перш за все молодь, відчувають себе інтегрованими у глобальну спільноту, живуть на одній хвилі з сучасним світом і потребують сучасного, актуального міжнародного мистецтва.

Окрім того, АРСЕНАЛЕ 2012 – це наша оптимістична відповідь на похмурі прогнози кінця світу і наближення апокаліпсису. Ми віримо, що енергія та натхнення зірок світового мистецтва потрібні Східній Європі саме зараз, в часи непевності й економічних негараздів. Ми сподіваємося, що вільна думка і новаторські ідеї митців дадуть глядачам творчу наснагу та додаткові спонуки до креативних дій".

СПИСОК МИТЦІВ ARSENALE 2012

АЄС+Ф, РОСІЯ

АЙ ВЕЙВЕЙ, КИТАЙ

АЇДА МАКОТО, ЯПОНІЯ

КАДЕР АТТІЯ, АЛЖИР/ФРАНЦІЯ

В'ЯЧЕСЛАВ АХУНОВ, УЗБЕКИСТАН

ЕЙЯ-ЛІЗА АХТІЛА, ФІНЛЯНДІЯ

ЛАРА БАЛАДІ, ЄГИПЕТ

ФІЛЛІДА БАРЛОУ, БРИТАНІЯ

ЯЕЛЬ БАРТАНА, ПОЛЬЩА/ІЗРАЇЛЬ

ЛУТЦ БЕКЕР, НІМЕЧЧИНА/БРИТАНІЯ

ДЖОН БОК, НІМЕЧЧИНА

ЛУЧЕЗАР БОЯДЖІЄВ, БОЛГАРІЯ

СЕРГІЙ БРАТКОВ, УКРАЇНА

ЛУЇЗ БУРЖУА, ФРАНЦІЯ/США

БІЛЛ ВІОЛА, США

МІХАЕЛЬ ВЕЗЕЛИ, НІМЕЧЧИНА

СТАС ВОЛЯЗЛОВСЬКИЙ, УКРАЇНА

ЄЛЄНА І ВІКТОР ВОРОБЙОВИ, КАЗАХСТАН

ВОВА ВОРОТНЬОВ, УКРАЇНА

РИЧАРД ҐРЕЙСОН, БРИТАНІЯ

РОДНІ ҐРЕМ, КАНАДА

ДАНІКА ДАКІЧ, БОСНІЯ/НІМЕЧЧИНА

РИЧАРД ДИКОН, БРИТАНІЯ

АЛЕКСАНДРА ДОМАНОВІЧ, СЛОВЕНІЯ

СОНҐ ДОНҐ, КИТАЙ

ВЕЙ ДОНҐ, КИТАЙ

АННІКА ЕРІКСОН, НІМЕЧЧИНА

ЛЮ ЖАНХУА, КИТАЙ

ЖОУ ЗІСІ, КИТАЙ

СЕРГІЙ ЗАРВА, УКРАЇНА

ГАМЛЕТ ЗІНКОВСЬКИЙ, УКРАЇНА

ФОЛЬКЕРТ ДЕ ЙОНҐ, НІДЕРЛАНДИ

ЇСУК’ЮНҐ, КОРЕЯ

ТОМОКО ЙОНЕДА, ЯПОНІЯ/БРИТАНІЯ

ІЛЛЯ ТА ЕМІЛІЯ КАБАКОВИ, КРАЇНА/США

НІКІТА КАДАН, УКРАЇНА

ОЛЕКСАНДР КАДНІКОВ, УКРАЇНА

АЛІ КАЗМА, ТУРЕЧЧИНА

ДЖИТІШ КАЛЛАТ, ІНДІЯ

ҐЮЛЬСУН КАРАМУСТАФА, ТУРЕЧЧИНА

ТОМОКО КАШИКІ, ЯПОНІЯ

ОЛА КОЛЕМАЙНЕН, ФІНЛЯНДІЯ

БАРТІ КХЕР, ІНДІЯ

ОЛЕГ КУЛИК, УКРАЇНА

ЯЙОЇ КУСАМА, ЯПОНІЯ

ДІН К’Ю ЛЕ, В’ЄТНАМ

МЕЙДІН, КИТАЙ

МЕП ОФІС, КИТАЙ

МИКОЛА МАЛИШКО, УКРАЇНА

МИКОЛА МАЦЕНКО, УКРАЇНА

ЄРБОСИН МЕЛЬДІБЕКОВ, КАЗАХСТАН

АЛЬМАҐУЛ МЕНЛІБАЄВА, КАЗАХСТАН

БОРИС МИХАЙЛОВ, УКРАЇНА

ТРЕЙСІ МОФФАТТ, АВСТРАЛІЯ

ФІОНА ПАРДІНҐТОН, НОВА ЗЕЛАНДІЯ

ЛАМ ТУНҐ ПАНҐ, КИТАЙ

АНА МАРІЯ ПАЧЕКО, БРИТАНІЯ

РЕЙЧЕЛ НІБОУН, БРИТАНІЯ

СЕРГІЙ РАДКЕВИЧ, УКРАЇНА

РАДЯ, РОСІЯ

РАШИД РАНА, ПАКИСТАН

ВАНДІ РАТТАНА, КАМБОДЖА

РЕП, УКРАЇНА

МИКОЛА РІДНИЙ, УКРАЇНА

АНІЛА РУБІКУ, АЛБАНІЯ

АНДРІЙ САГАЙДАКОВСЬКИЙ, УКРАЇНА

АРСЕН САВАДОВ, УКРАЇНА

МЯО СЯОЧУН, КИТАЙ

ХІН СЬОУЧІН, КИТАЙ

ДЖАНАН ТОЛОН, ТУРЕЧЧИНА

ФРЕД ТОМАСЕЛЛІ, США

УДЗІНО, ЯПОНІЯ

ДАҐВАСАМБУУ УУРІІНТУЯ, МОНГОЛІЯ

СТЕЛІОС ФАЇТАКІС, ГРЕЦІЯ

ДАНІЕЛЬ ФАУСТ, США

ЯН ФУДОНҐ, КИТАЙ

ТРЕНТОН ДОЙЛ ХЕНКОК, США

ШИРАЗЕ ХУШІЯРІ, БРИТАНІЯ

ЧОЙ ДЖОНҐ ХВА, КОРЕЯ

ЛЕСЯ ХОМЕНКО, УКРАЇНА

ВАСИЛЬ ЦАГОЛОВ, УКРАЇНА

ЕРГІН ЧАВУШОГЛУ, БОЛГАРІЯ/БРИТАНІЯ

ДЖЕЙК І ДІНОС ЧЕПМЕН, БРИТАНІЯ

ОЛЬГА ЧЕРНИШОВА, РОСІЯ

БААСАНДЖАВ ЧОЙЖИЛЖАВИН, МОНГОЛІЯ

ЧТО ДЕЛАТЬ?, РОСІЯ

ОЛЕКСАНДР ЧЕКМЕНЬОВ, УКРАЇНА

ШЕН ШАОМІНЬ, АВСТРАЛІЯ

РАКІБ ШОУ, ІНДІЯ/БРИТАНІЯ

ЧІГАРУ ШІОТА, ЯПОНІЯ

ЙІНКА ШОНІБАРЕ, МБЕ, БРИТАНІЯ

НАТАША ШУЛЬТЕ, УКРАЇНА

МАША ШУБІНА, УКРАЇНА

ШІГЕО ТОЯ, ЯПОНІЯ

ВАН ШІНЬСОН, КИТАЙ

КЕНДЗІ ЯНОБЕ, ЯПОНІЯ

МІВА ЯНАҐІ, ЯПОНІЯ

ЯНҐ-ХАЕ ЧАНҐ ХЕВІ ІНДАСТРІЗ, КОРЕЯ/США

ДОДАТКОВА ІНФОРМАЦІЯ

Девід Елліотт – куратор, письменник та історик мистецтва, що керував деякими з найбільш інноваційних та динамічних музеїв сучасного мистецтва по всьому світу. Він був куратором 17-ї міжнародної бієнале у Сіднеї, заснував та очолював музей Морі у Токіо (Mori Art Museum), був директором та куратором музеїв сучасного мистецтва у Стокгольмі (The National Museum of Modern and Contemporary Art) та Стамбулі (Istanbul Modern).

Наталія Заболотна – генеральний директор НКММК "Мистецький Арсенал", засновник та видавець провідного українського журналу про мистецтво ART Ukraine. Також вона є авторкою та керівником великої кількості успішних арт-проектів: ART KYIV contemporary, Великий Скульптурний Салон, Великий Антикварний Салон, Fine Art Ukraine, Міжнародний ярмарок-фестиваль "Книжковий Арсенал", Перший міжнародний тиждень сучасного мистецтва "Космічна Одіссея", проект "Independent/Незалежні".

Вхід на ARSENALE 2012

ГОДИНИ РОБОТИ:

Понеділок – середа, п’ятниця – неділя: 11:00 – 20:00

Четвер: 10:00 – 22:00

ЦІНИ НА КВИТКИ

У БУДНІ (з понеділка по п'ятницю)

Ранковий квиток (до 14.00) 50 грн

Денний квиток (від 14.00) 80 грн

У ВИХІДНІ (субота-неділя, святкові дні)

Денний квиток (з 11.00 до 20.00) 80 грн

ЗАОХОЧУВАЛЬНІ КАТЕГОРІЇ КВИТКІВ

Родинний денний квиток (2 дорослих та 1-2 дітей 12-14 років) 120 грн

Пільговий квиток (пенсіонери, студенти, військові строкової служби, викладачі, вчителі) 20 грн

Для дітей віком до 12 років вхід вільний.

 

Про авторів

Мистецький Арсенал

Додав ceny bab 29 травня 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска