Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / Фотовиствака ПОТІК: Валентин Бо / Іван Чернічкін / Марія Войнова / Юрій Салабай

21-26 ЛИСТОПАДА

Арт-центр Я Галерея (вул. Хорива, 49 Б)

ПОТІК




Валентин Бо / Іван Чернічкін / Марія Войнова / Юрій Салабай



Ідея створення проекту виникла близько року тому:

«Люди, коти, квіти й сміття – в будинку або на вулиці – голі, білі й сірі, свіжі або, як зазвичай, на цвинтарі… позавчорашній обід на сніданок, машина без коліс приїхала, стоїть, сутінки, калюжа у ванній, море трави… бачиш?

Безглузді спостереження, фрагменти побуту, оточення чотирьох людей зі спільними інтересами.

Point and shoot, навести й зняти. Без кінцевої мети і прив’язки до «контексту», зняти і скласти одне на одне, як порожні кошики в супермаркеті, 200 шт. Неестетична тара, в якій можна донести красу до каси…»

Учасники проекту не вибирали тему, не працювали над нею для досягнення конкретного результату, а пустили в один потік особисті, інтимні, емоційні взаємини й несподівані моменти повсякденного життя, події, спостереження.

Простори й об’єкти часто відрізняються від тих, які зазвичай помічає людина. Нейтральна естетика фотографії, «щось» і водночас «ніщо», де смисловий вміст впливовіший за візуальний, а інколи – навпаки. І в цьому потоці неможливо однозначно відповісти, яка фотографія цікавіша – вивірена чи випадкова.








Ні більше, ні менше. Ось чим є молода фотографія сьогодні. Утішно простежувати, як змінюється, зміщується фокус погляду поколінь. У цьому все менше і менше соціального пафосу, «великих тем» і повчальності. Виявляється, немає межі фрагментарності погляду, звуження фокусу, перемоги «вихопленої» з контексту деталі – від меншого до ще меншого: світ продовжує ділитися далі на фрагменти й фрактали – це пророцтво Бодріяра сьогодні справджується на всі сто. В об’єкті зображення все частіше з’являється і проявляється «лушпиння» життя. Дрібне, незначне, повсякденне, що витікає, як пісок крізь пальці. Життя складається з дрібниць, побачених ковзним і пустим поглядом того, хто проходить повз. Валентин Бо, Іван Чернічкін, Марія Войнова, Юрій Салабай в проекті ПОТІК спостерігають його, але не втручаються. Точніше, спостерігають не затим, щоб втрутитися, але, як кажуть, «від нічого робити». Не переслідуючи далекосяжної мети соціального «піару» чи «анти піару», а просто фіксуючи, констатуючи факт. Не те, щоб холодно чи аналітично, намагаючись зрозуміти і розкласти по складових, – ні, це зовсім інший, млосно-ледачий, потоковий погляд...



Вікторія Бурлака










На відкритті буде представлено книгу «Потік».



Виставка проходить за участю гурту EASTER – німецького музичного колективу, стиль творчості якого називається lust-pop.

 

Про авторів

Арт-центр Я Галерея

Додав nady 21 листопада 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска