Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / Відкриття двох виставок «Традиції українського коцарства» заслуженого майстра народної творчості Олександри Прокопенко (с. Літки, Київська обл.) та «Дерев’яний козацький посуд» Миколи Мальковського (м. Дніпропетровськ)

08 ЛЮТОГО - 10 БЕРЕЗНЯ

вул. Лаврська, 9, корп. 29.

8 лютого в Національному музеї українського народного декоративного мистецтва відкриваються виставки: «Традиції українського коцарства» заслуженого майстра народної творчості Олександри Прокопенко (с. Літки, Київська обл.) та «Дерев’яний козацький посуд» Миколи Мальковського (м. Дніпропетровськ).

Олександра Прокопенко– лауреат премій ім. Данила Щербаківського та Петра Верни, заслужений майстер народної творчості України (2009), член Національної спілки майстрів народного мистецтва України. Вона одна із небагатьох майстрів, яка оволоділа технікою коцарства ? виготовленням ворсових килимів з характерними рисунками і фактурою, які відрізняються від звичайних килимів більш довгим ворсом. Орнаменти композицій своїх коців Олександра Стефанівна будує на основі мотивів традиційного народного коцарства Наддніпрянщини, зокрема Київщини. На виставці  представлені твори з приватного зібрання автора та з колекції Національного музею українського народного декоративного мистецтва.

Микола Мальковский– майстер різьблення по дереву. Ремеслу навчався самостійно в Києві, Полтаві, вивчаючи літературу в бібліотеках, а також звертаючись до класичних зразків у музеях. Сьогодні майстер займається різьбленням традиційного козацького посуду – ложки, корячки для каші, намагаючись робити форми, традиційні саме для південно-східної України – козацького краю.

Запрошуємо до Музею 8 лютого 2013року о 16 год.

Виставкипрацюватимутьдо 10.03.2013 р.

 

Про авторів

Національний музей українського народного декоративного мистецтв

Додав nady 06 лютого 2013

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска