Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / Виставка проекту Memoria в рамках програми МEMORANDUM

08-22 КВІТНЯ

арт-центр Я Галерея на Хорива, 49Б

Під патронатомпосла Франції в Україні Алена Ремі
В рамках 10-го ювілейного фестивалю Французька весна в Україні
За підтримки Французького інституту в Україні

Арт-центр Я Галерея представляє проект Мemoria в рамках програми МEMORANDUM

Відкриття виставки відбудеться 8 квітня, о 19.00, в арт-центрі Я Галерея на Хорива, 49Б. Проект триватиме до 22 квітня.

Учасники: Еманюель Кастелан/ Кирил Уколов/ Олег Грищенко

Куратор - Павло Гудімов
Комісар проекту - громадський діяч Олександр Каменець

Memoria (лат. - пам'ять, спогад) є першим проектом дворічної програми МEMORANDUM, що реалізується арт-центром Я Галерея з метою зіставлення художньої ситуації в Україні й Франції та посилення мистецького обміну між країнами. У рамках проекту буде представлено результат резидентської роботи трьох сильних молодих художників. 

Це український художник Олег Грищенко та художники з Тулузи Еманюель Кастелан і Кирил Уколов (росіянин за походженням) - обидва навчалися у тулузькій Художній Академії та були відібрані культурним центром міста «Espace Croix Baragnon» для участі в програмі. 

Результатом майже двотижневого перебування художників у Києві й стане Memoria - другий спільний проект Я Галерея та «Espace Croix Baragnon» після минулорічної виставки «Оживаючі фігури»

Вихідною точкою проекту є сторіччя відомого «Чорного квадрату» Казимира Малевича (1878-1935), який народився у Києві. Історія створення картини, її вплив на сучасність, на розвиток мистецтва та його сприйняття - такими є основні теми для всіх трьох митців. За століття у мистецтві багато що змінилося, відбулась трансформація погляду на минуле. А медійний спектр, який сьогодні використовують художники, дозволяє по-новому поглянути на арт-потрясіння в минулому і розкрити феномен «нової пам'яті».

 

Про авторів

Арт-центр Я Галерея

Додав nady 04 квітня 2013

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска