Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Київ / Виставка проекту-дослідження Ніни Ліщук «Половинки» (фотографія)

12-30 ЧЕРВНЯ

Арт–галерея МІНУС 4 (вул. Артема, 37–41, територія ресторації "СТАРОМАК", 2-й поверх)

Кожен з нас хоч одного разу звертав увагу на цей феномен: закохані стають схожими один на одного. Чим більше люди проводять часу разом, тим більше з'являється у них подібних зовнішніх рис, запозичених один у одного характерних словесних виразів, жартів і способу мислення загалом. Саме ця спільність, зв'язок, що виникає між людьми у парі дозволяє їм стати "половинками" одного цілого.

Виставка "ПОЛОВИНКИ" – результат цікавого фотографічного дослідження Ніни Ліщук (член Національної спілки фотохудожників України). Вона перетворила метафору в художній прийом поєднавши воєдино дві половинки портретів чоловіка і жінки. Якщо уважно придивитися, майже у кожній парі можна виявити щось невловимо спільне: однакова форма обличчя або погляд, особлива форма носа, розріз очей... Це правило спрацьовує навіть у людей із нестандартною зовнішністю. Психологи і фізіологи не з'ясували причину цього явища, є лише версії. Одні вважають, що ми часто плутаємо причину і наслідок: ніхто не стає схожим із роками – просто ми спочатку обираємо подібного партнера, нам приємно бачити в іншому власні риси. Інші вважають, що зовнішня схожість – це результат внутрішнього злиття думок і почуттів, і як наслідок – схожі звички і манери. Але чому стають подібними риси обличчя? І чи є зовнішня схожість запорукою щасливого спільного життя?   Запросивши до участі 20 пар з різним досвідом стосунків (від 1 до 55 років спільного життя), Ніна Ліщук досліджувала питання візуальної, а також психологічної схожості закоханих. Для достовірності експерименту, фотограф відбирала пари аж ніяк не за зовнішньою подібністю "двох половинок", а за принципом щирості та сили почуттів, про які повинна була заявити кожна пара. Результат вийшов дійсно феноменальним! «» Після завершення фотосесії, закохані поділилися з автором проекту роздумами про досягнення й особливості своєї пари. Ці "рецепти щастя" будуть супроводжувати візуальний ряд на виставці, де представлені «подвійні портрети», змонтовані, шляхом суміщення облич закоханих. Саме така форма, на думку автора, дає можливість простежити справжній зв'язок у парі.

Відеоролик: Надія Рогозіна та Андрій Федчук  http://www.youtube.com/watch?v=jnP3qiq1YKY

НА ВІДКРИТТІ: Спеціальний гість виставки "ПОЛОВИНКИ" – практикуючий психолог ЕЛІНА РОМАНЕНКО (консультант з особистісного розвитку і міжособистісних стосунків, сертифікований тренер). Еліна розповість про природу феномена "схожості" закоханих на прикладі відносин пар, які брали участь у проекті. Багато з них будуть присутні на відкритті. Жива музика у виконанні Дем'янчука Антона (кларнет) і Хакімової Маргарити (флейта). До речі, кожен із гостей зможе перевірити на собі правило половинок: упродовж трьох тижнів роботи (до 30.06) виставки, пара може замовити подібний "портрет на двох". Можливо, згодом їх портрети увійдуть до експозиції проекту, який передбачає продовження. 

 

Про авторів

Культура

Додав nady 12 червня 2013

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска