Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / VIII ART KYIV Contemporary у форматі форуму арт-проектів

13-24 ЛИСТОПАДА 11:00-20:00

Мистецький Арсенал
Дорослий - 50 грн., пільговий - 20 грн. (студентам, пенсіонерам), діти до 12 років - безкоштовно

VIII ART KYIV Contemporary пройде у форматі форуму арт-проектів. Із 13 до 24 листопада щорічний мистецький захід представить у Мистецькому Арсеналі понад 30 художніх проектів.
 
Формат арт-форуму надає можливості і простір для відкритої художньої комунікації між різними мистецькими інституціями – музеями, галереями, художніми центрами, а також незалежними кураторами та художниками, які працюють з актуальним мистецтвом.
 
Форум ART KYIV Contemporary 2013 зосередиться на проекті як методі репрезентації сучасного мистецтва та шукатиме відповіді на запитання щодо ролі і значення куратора в сучасних арт-процесах. Новий синтетичний формат спрямований на більш повну презентацію картини актуального мистецького життя: не тільки традиційного для арт-ринку станкового живопису чи скульптури, але і всього арсеналу технологій, жанрів, тем, котрі існують поза основним комерційним полем, проте саме вони сьогодні представляють художній процес.
 
Олександр Соловйов, головний куратор ART KYIV Contemporary:
 
"Постійно трансформуючись, ART KYIV Contemporary 2013 пропонує радикальніший виставковий формат – формат форуму актуального проектного висловлювання. Простір Арсеналу за своєю природою надається для проектів такого формату, він сприяє експериментальним експозиційним рішенням і, в той же час, сфокусованості, порівняльності і, найголовніше – цілісності їх сприйняття глядачем".
 
Арсен Савадов, художник:
 
"Зміна формату ART KYIV Contemporary виглядає цікавою. І не важливо, чи відхід від умов ярмарку продиктований тим, що сьогодні арт-ринок переживає кризу, чи тим, що справді запанувало проектне мислення. Формат форуму арт-проектів вимагає вищої відповідальності художника і, напевне, загострить головне протиріччя мистецтва – протиріччя навколо свободи, адже ступінь свободи художника чи то від вимог ринку, чи від гегемонії куратора зумовлює не тільки вибір теми, але навіть те, як ти замішуєш фарби. Ярмарок – це свобода ринку, але, водночас,це залежність від смаку покупців. Мистецтво ж сьогодні потребує інституалізації. Це функція Мистецького Арсеналу, і сьогодні вона може виявитися дієвою".
 
Важливим аспектом форуму ART KYIV Contemporary 2013 стане презентація арт-проектів із різних регіонів України, що допоможе проаналізувати динаміку та якість арт-процесів у нашій країні, оцінити вплив минулорічної Першої Київської міжнародної бієнале сучасного мистецтва АRSENALE 2012 та влаштувати своєрідний огляд мистецьких сил напередодні наступної Другої київського бієнале сучасного мистецтва АRSENALE 2014.
 
Експозицію мистецького форуму ART KYIV Contemporary відкриватиме платформа молодих художників. Проект "Індустріальний едем" від групи молодих авторів, серед яких Антон Логов, Данило Шуміхін, Степан Рябченко, Юрій Сивирин, Ярослав Солоп та інші, під орудою молодих же кураторів Андрія Сидоренка та Ірини Яцик (Інститут проблем сучасного мистецтва) звертається до проблеми соціалізації. Цивілізований світ стає схожий на велику фабрику, куди всі хочуть потрапити на виробництво і переробку. Соціальна захищеність, як така, стала міцно асоціюватися з рівнем інтеграції в техногенний світ. Поза його межами, здається, ніхто уже не здатний на нормальну соціальну адаптацію та гідне життя. Тож аби відчути себе єдиними людьми на всій Землі, яким пощастило, більшість жителів планети прагнуть створити у себе вдома власний індустріальний едем.
 
А от учасники іншого групового проекту доводять, що в епоху інформаційного суспільства гасло "знання – це сила" втратило свою актуальність. У надшвидкому сучасному житті ми не маємо часу й потреби опановувати весь масив знань та інформації, створеної і накопиченої у попередні періоди історії. В ситуації, коли все уже винайдено й описано, чи не єдиною можливістю для творчості залишається незнання – воно відкриває шлях до поєднання несумісного, перевинайдення  давно відомого, до колажування і синтезу.  Молоді художники доводять це власним прикладом: мистецькими успіхами біолог за освітою APL315 та володарі філософських дипломів Олег Олійник і Вова Воротньов, можливо, завдячують саме відсутності спеціальної художньої освіти. Отже ми усі – заручники світу, де незнання – сила. Куратор групового проекту "Незнання – сила" – Катерина Філюк.
 
У своєму кураторському проекті "Художники малюють" (А4, кулькова ручка) знаний київський галерист Євген Карась досліджує художні можливості буденних речей – як звичайні офісний папір і кулькова ручка стають інструментами мистецтва. Започаткований Voronov Art Foundation у 2006 році проект уже зібрав найбільшу у світі колекцію малюнків кульковою ручкою (понад 1000 аркушів) і охопив близько 200 авторів.
 
Класик українського сучасного мистецтва Арсен Савадов презентує проект "Commedia dell Arte:  Арлекін і П'єро в Криму". У пізнаваній манері художник вибудовує перед фотооб’єктивом вражаючі і парадоксальні сцени нової культурної міфології із звичних нам буденних реалій та героїв, поруч із якими пульсує "культурна свідомість" неодадаїстських і поп-артівських об’єктів та алюзій до італійського театру епохи Відродження  – риба із кольоровими ромбами з костюму Арлекіна замість луски, щелепи із зубами-ромбами, ніс корабля із якорями, морська зірка, кольорові м’язи та багато іншого.
 
Київська галерея OntoArtGallery представить "Золоту колекцію" Анатолія Криволапа. Український рекордсмен аукціонних продажів залишається вірним своїй автентичній манері письма і обраній тематиці, розвиваючись "углиб" – до метафізичного кольору і  трансцендентного пейзажу, що і доводить масштабна експозиція.
 
Київська галерея ANTINS COLLECTIONS покаже результат кількарічного потужного художнього і суспільствознавчого дослідження – кураторського проекту Антіна Мухарського "Жлоб-Арт": понад 300 робіт художників-жлобістів (Івана Семесюка, Андрія Єрмоленка, Сергія Коляди, Стаса Волязловського та інших) – живопис і графіка, інсталяції, перформенси, а також презентація каталогу "Жлобологія", де зібрано 33 есеї видатних українських письменників, художників, культурологів, присвячені феномену жлобства.
 
Столична галерея "Триптих", котра у листопаді 2013 відзначає свій чвертьстолітній ювілей, в рамках форуму ART KYIV Contemporary представляє проект художника Владислава Шерешевського"MediaFace". Стилізатор і жартівник, майстер квазі-реалістичного живопису Шерешевський пропонує глядачу замислитися про власну індивідуальність через звернення до тиражованих на мільйонну аудиторію "портретів  в інтер’єрі" – облич зірок телеекрану. 
 
Івано-Франківський центр сучасного мистецтва у проекті "Презентація" представляє колекцію творів, подарованих місцевими художниками арт-центру. Зібрані в еклектичній експозиції роботи представників різних мистецьких поколінь, виконані у різній техніці та стилістиці не ілюструють певної кураторської концепції, а лише фіксують нинішній стан мистецтва в Івано-Франківську. Основу експозиції складають роботи постмодерніського спрямування художників покоління "станіславського феномену" (В.Гривінський, Ю. Іздрик, М. Король, Р. Котерлін та інші), відтінені творчістю дещо молодших художників Є. Самборського, Ю. Боринця, М. Джички, та перформенс-експериментами групи VJ group Cube.
 
Паралельно із основною експозицією арт-форуму ART KYIV Contemporary у Мистецькому Арсеналі працюватиме також Інноваційний освітній проект для дітей і підлітків "Арсенал ідей", котрий уже традиційно збере у творчій, науковій та інноваційній лабораторіях найновіші навчально-розвивальні програми і технології, розроблені провідними педагогами, науковцями та митцями для розкриття талантів у дітей, стимулювання винахідництва і творчого мислення. У лабораторіях "Арсеналу ідей" відбуватимуться різноманітні майстер-класи, індивідуальні та групові заняття із дітьми.

Прес-тур: 12 листопада о 16:30
Прес-конференція: 12 листопада о 17:30
Відкриття: 12 листопада о 18:30

 

Про авторів

Мистецький Арсенал

Додав nady 06 листопада 2013

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска