Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / Виставка 20-ти номінантів премії PinchukArtCentre-2013

02 ЛИСТОПАДА - 05 СІЧНЯ

PinchukArtCentre

2 листопада в PinchukArtCentre відкривається групова виставка 20-ти номінантів премії PinchukArtCentre-2013 – першої приватної загальнонаціональної премії в галузі сучасного мистецтва для молодих українських художників до 35 років. Спеціально для виставки молоді митці створили нові проекти, в яких втілили свої найсміливіші мистецькі ідеї. 

Нагадаємо, що перелік номінантів на премію PinchukArtCentre 2013 був визначений експертною групою у червні 2013 року, серед відібраних художників і художниць – Євгенія Бєлорусець, Вова Воротньов, Жанна Кадирова, Анатолій Бєлов, Марія Куликівська, група Івана Мельничука та Олександра Бурлаки, Аліна Копиця, Микола Рідний та інші.

Виставка розташована на 3-му, 4-му та частково на 5-му поверхах арт-центру. Одна з робіт авторства Олександра Курмаза розміщена поза стінами інституції.

Лауреати головної премії та спеціальних премій будуть визначені членами міжнародного журі, котрі спеціально прибудуть до Києва. Імена переможців будуть оголошені на церемонії нагородження, яка відбудеться в Києві у грудні 2013 року. До складу міжнародного журі премії входять Еллен Блюменштайн, (головний куратор Інституту сучасного мистецтва Kunst Werke), Кетрін Вуд (кураторка Відділу сучасного мистецтва та перформанси в Тейт Модерн), Ізабель Ґодфруа (Фонд сучасного мистецтва Cartier у Парижі), Дмитро Озєрков (Ермітаж), Тьєррі Распай (куратор Ліонської бієнале), Ілля Чічкан, Екхард Шнайдер.

Володарям головної і спеціальних премій, окрім грошової винагороди розміром 100 000 гривень і 25 000 гривень відповідно, буде надана можливість пройти місячне стажування в майстернях всесвітньо відомих художників. Крім того, володар головної премії без попереднього відбору потрапляє в список номінантів на здобуття премії Future Generation Art Prize 2014 – першої глобальної премії сучасного мистецтва, мета якої відкривати, сприяти та надавати довгострокову підтримку новому поколінню  митців.

Переможець чи переможниця в номінації “Приз громадськості” будуть визначені за результатами голосування відвідувачів виставки. Нагорода – грошова премія в розмірі 10 000 гривень.
Виставка триватиме з  2 листопада 2013 року до 5 січня 2014 року.

 

Про авторів

Pinchuk ArtCentre

Додав nady 07 листопада 2013

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска