Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / Виставка живопису Анни Миронової «Дезорієнтири»

15 СІЧНЯ - 10 ЛЮТОГО

арт-центр Я Галерея у Києві, на Хорива, 49 Б
Вхід вільний

Запрошуємо Вас на відкриття проекту за участі художниці, що відбудеться у середу, 15 січня, з 19.00 до 21.30, в арт-центрі Я Галерея на Хорива, 49Б.

Є нездоланна сила у всьому незвичному, що притягує до нього. Заколихана буденною монотонністю, непохитністю загальновизнаних орієнтирів, людина підсвідомо потребує дисгармонії, щоб, як від поштовху, прокинутись від снодійного будення. Потрібно лише не робити квапливих висновків стосовно незвичного, не налаштовуватись заздалегідь на категоричне несприйняття. Лише трохи часу – і те, що дезорієнтувало й бентежило – незвична рима, какофонія звуків, некомфортні для ока поєднання кольорів – проявляє свою глибинну сутність.

Кольори, що не поєднуються, відштовхують один одного, дивним чином співіснують і примирюються в зоні периферійного зору. Якщо розсіяним зором деякий час споглядати такі протилежності, цей оптичний ефект проявляється. Тоді на межі, в зоні, так би мовити, «запилення», – народжується об’єднувальний третій колір, і робота починає оживати, кольорові ритми – рухатись і набувати об’єму. З’являється просторова відстань між ними, й у роботі проявляється те, що не було передбачено.

Щось подібне відбувається зі сприйняттям незвичних для слуху звуків. Той, хто хоч раз залишався вночі наодинці з природою, знає, які тривожні перші хвилини перебування в незнайомому оточенні, коли вслухаєшся  у безліч несподіваних звуків, що раптом оточили, заполонили все навкруги. Та згодом настає заспокоєння, і те, що раніше бентежило, перероджується, стає частиною якоїсь первісної мелодії.

Дезорієнтири пробуджують уяву – простір у тобі.

Дезорієнтири – це стрес, коли в розгубленості перших митей втрачається здатність оцінювати ситуацію логічно – так нібито всі органи чуття включаються одночасно. Предмет, явище – оцінюється у мить «тут-і-тепер», з усіх сторін. Та після перших шокуючих вражень настає ясність – навколишній простір і простір у тобі зливаються.

Анна Миронова

 

Анна Миронова, до проекту ДЕЗОРІЄНТИРИ, 2013, полотно, акрил
 
Анна Миронова, до проекту ДЕЗОРІЄНТИРИ, 2013, полотно, акрил
 
Анна Миронова, до проекту ДЕЗОРІЄНТИРИ, 2013, полотно, акрил

 

 

 

Про авторів

Арт-центр Я Галерея

Додав nady 16 січня 2014

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска