Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / Виставка творів Лесі Колосенко і Тараса Гіптенка «Вічний поклик»

17 ЛЮТОГО - 10 БЕРЕЗНЯ 10:00-19:00

Центр Української Культури та Мистецтва
вхід вільний

Виставка, яка сколихнула Київ!

17 лютого - 10 березня 2014 року

 

У столичному НЦНК "Музей Івана Гончара" до Різдвяних свят була представлена виставка творів Лесі Колосенко і Тараса Гіптенка «Вічний поклик». Їх витвори так зачарували киян та гостей міста, що, по закінченню, виставка отримала друге життя, помандрувавши до Центру Української Культури та Мистецтва.

 Чарівні звірі й птахи, виплетені зі степового різнотрав’я, наповнені пахощами літа й волі – зазирнуть вам у очі і, можливо, повідають свої неймовірні історії. Вогнена Олениця, яка щоночі мчить у своєму леті на дискові місяця, могутній і чарівний звір Сімаргл, Вепр – захисник роду наших предків, жар-птиці в танці, золоті вужики і розлогі, щедрі Дідухи.

 

«…Сама для себе знаю, що тяжію до етнодизайну, і це виходить…Усе, що з моїх рук – автентичне, ексклюзивне, бо неможливо повторитись. Є схожі образи, за принципом творення, але однак мають абсолютно своє ідейне й тематичне навантаження…Не можу зупинитись…Не оживляти даровані уявою образи, хоч це найважча праця з усіх напрямків творчості…Однак беру в руки серпа, ступаю босими ногами в досвітні роси, занурююсь у медитативно-молитовний океан якогось незвичного світла любові…І жну…»

Леся Колосенко.

 

Добрі, теплі й затишні роботи справжньої майстрині, коло яких завжди в’ються діти, тягнуть руки до золотавих вужиків і ховаються під крилами розкішних павичів. Бо ж кожна скульптура, як маленький Всесвіт містить у собі вічні символи коловороту і точки опори.       

Зв’язок Лесі Колосенко й Тараса Гіптенка з  українською міфологією настільки сильний і органічний, що на виставці одразу відчувається велична простота, ліризм і правічна глибина давнього сакрального мистецтва.

Виставка «Вічний поклик» зачарує і Вас!

 

 

 

Час роботи виставкового центру:

Пн.- Пт.  –  10:00 – 19:00

Сб.  –  10:00 – 18:00

Нд.  –  вихідний

 

Адреса Центру Української Культури та Мистецтва:

м. Київ, Україна

вул. Хорива, 19-В

м. Контрактова площа

(вихід з метро в бік Верхнього і Нижнього Валів)

 

www.dolesko.com

 

З питань акредитації на творчу зустріч, стосовно отримання фотографій, відео-матеріалів, організації ексклюзивних інтерв’ю, сюжетів, цікавих та корисних матеріалів -  звертайтеся до Ольги Музиченко за тел.: 097-98-22-783 або по е-mail: olga.muzi4enko@yandex.ru

 

Про авторів

Центр Української Культури та Мистецтва

Додав Helgaа 25 лютого 2014

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска