Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / Вручення премії «Золота булька»

27 СІЧНЯ 16:00

Книгарня Є (вул. Лисенка, 3)

27 січня у столичній книгарні «Є» відбудеться церемонія вручення відзнак книжкового рейтингу «ЛітАкцент року — 2009».

Експерти рейтингу (Євген Баран, Яна Дубинянська, Віктор Неборак, Володимир Панченко, Володимир Пахаренко, Роксоляна Свято, Олександр Стусенко) оприлюднили короткий список претендентів на премію у трьох номінаціях: «Художня література», «Літературознавство» і антипремія «Золота булька».

Отже, до фіналу ввійшли книги Володимира Рутківського («Джури-характерники»), Людмили Таран («Дзеркало Єдинорого»), Тараса Федюка («Горище»), а також наукові дослідження Євгена Нахліка, Романа Піхманця і Володимира Моренця. На «Золоту бульку» претендують Люко Дашвар («Рай.Центр») і Олесь Ульяненко («Жінка його мрії»).

«ЛітАкцент року» — премія, заснована порталом «ЛітАкцент», другий рік поспіль відзначає дві найкращі книжки написані українською мовою та видані поточного року в Україні або за кордоном. У номінації «Художня література» — новий твір сучасного автора, «Літературознавство» —дослідження сучасного автора. Переможцям передбачено грошові винагороди — по 5 тис. грн.

Також щороку визначається книга-невдаха, що отримує антипремію «Золота булька»; грошової винагороди відзнака не має.

Нагадаємо, що 2008 року відзнаку «ЛітАкцент року — 2008» отримали Петро Мідянка («Ярмінок») і Марко Павлишин («Ольга Кобилянська: прочитання»). Антипремію отримала Ірена Карпа («Добло і зло»)

 

Про авторів

Володимир Рутківський , Олесь Ульяненко , Тарас Федюк , Люко Дашвар , Людмила Таран

Додав Art-Vertep 20 січня 2010

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска