Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / Презентація нового видання роману Олеся Ульяненко "Жінка його мрії”

14 КВІТНЯ 19:00

Карась Галерея, Київ, Андріївський узвіз, 22-a

НАВЧАЄМО ПОГАНОМУ!

живопис, графіка, фотографія, відео, перформанс, читання

спеціальна подія –

презентація нового видання роману

Олеся Ульяненко "Жінка його мрії"

14 квітня, середа, 19.00

«Карась Галерея», Київ, Андріївський узвіз, 22-a

Роман "Жінка його мрії" став знаковим для ситуації з цензурою в нашій країні. Висновку експерта НЕК про порнографічність вистачило, щоби видавництво зняло книжку з продажі. Цього виявилося достатнім, щоби автор, лауреат Шевченківській премії, перетворився в persona non grata в українській літературі. Суд Ульяненко з НЕК був відчайдушним, юридично абсурдним кроком, за яким країна спостерігала із зацікавленням, але відсторонено. Мало хто не закидав письменнику колабораціонізм, коли той підписав мирову угоду про припинення процесу в обмін на символічну правку (в новому виданні виправлена фраза надрукована курсивом). Але «Жінка його мрії» знову з нами!

Цензура завжди спирається на авторитет моралі. Що, крім іронії, можна протиставити печерному уявленню про мистецтво як дидактичну маніпуляцію, як гріховну техніку спокушання? Якщо викреслити з мистецтва етику та естетику, що і відбувається за примітивній моралізації, їх місце негайно посядуть непристойні геніталії, ганебне фіґлярство, огидні екскременти, гнійні рани, соромні таємниці. Отже, що може бути більш цілющим, для сприйняття мистецтва, ніж розгнуздана, відчайдушна, безоглядна арт-оргія? Боїтеся поганого? Зараз вас йому нарешті навчать визнані професіонали!

Художники: Олексій Аполлонов, Анатолій Бєлов, Володимир Будніков, Артем Волокітін, Стас Волязловскій, Дмитро Корнієнко, Юрій Пікуль, Ігор Подольчак, Віктор Покиданець, Влада Ралко, Вінні Реунов, Олександр Ройтбурд, Олександр Шевчук та інші.

Письменники: Лариса Денисенко, Богдан-Олег Горобчук, Дмитро Лазуткін, Павло Коробчук, Олег Коцарев, Світлана Поваляєва, Ірен Роздобудько, Олесь Ульяненко, Євгеній Чупріна.

Хепенінг: підсудний Олександр Володарський.

Віртуальний виступ: Олекcій Плуцер-Сарно.

Перформанс: TanzLaboratorium.

Увага! На заході гарантована нецензурна лексика, відверті сцени, незручні ситуації, сумнівні жарти, описи та зображення насилля та пороку. Криваві жертвопринесення та ритуальні злягання в обов’язкову програму не входять.

 

Про авторів

Олесь Ульяненко , Остання Барикада

Додав Art-Vertep 09 квітня 2010

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска