Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / Презентація книги «ОЛЕСЬ УЛЬЯНЕНКО: БЕЗ ЦЕНЗУРИ»

15 СЕРПНЯ 15.00

книгарня «Є», м. Київ, вул. Лисенка, 3

Напередодні роковин з дня смерті видатного українського письменника Олеся Ульяненка видавництво «МАХАОН-УКРАЇНА» і книгарня «Є» презентують у серії «АРТ-ХАУЗ» книжку

«ОЛЕСЬ УЛЬЯНЕНКО: БЕЗ ЦЕНЗУРИ»

Олесь Ульяненко – класик української пострадянської літератури, єдиний за всю історію незалежної України офіційно заборонений письменник. Його роман «Жінка його мрії» був затаврований як порнографічний. І згідно з законом України про боротьбу з порнографією автор міг отримати три роки ув’язнення за зберігання рукопису власного твору. Олесь Ульяненко — єдиний український письменник, який відстоював своє право на свободу творчості в суді. І відстояв це право. На його захист виступали українські письменники, російський ПЕН-ЦЕНТР. Державний Департамент США включив цей інцидент у щорічний Звіт про порушення прав людини в Україні.

Лауреат Національної премії України ім. Т. Шевченка у галузі літератури (за роман «Сталінка»), премій «Благовіст» і «Сучасність», автор понад 20 романів, багатьох оповідань, кіносценаріїв, статей. Олеся Ульяненка знайшли мертвим у власній квартирі 18 серпня 2010 року. Йому було 48 років. Обставини смерті Ульяненка й досі викликають запитання у його друзів і близьких.

Це не книжка спогадів, це компіляція відомих, маловідомих, зовсім невідомих, інтерв’ю письменника, зібраних його другом кінорежисером Мирославом Слабошпицьким. Це такий роман у інтерв’ю (1994-2010 роки) — спільна праця його друзів письменників і журналістів. Видання доповнене матеріалами судової справи за редакцією його адвоката у справі «Ульяненко проти НЕК» — Олега Веремієнка.

Це книжка, в якій Олесь Ульяненко сам розкаже про своє життя те, що вважає за потрібне.

Презентація пройде:

15 серпня

Місце проведення - книгарня «Є», м. Київ, вул. Лисенка, 3

(ст.метро «Золоті ворота») - 15.00

 

Про авторів

Книгарня Є

Додав Sh.Ocean 11 серпня 2011

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска