Увійти · Зареєструватися
 

Київ / Публічна лекція Лариси Масенко

04 ЛИСТОПАДА 18:00

Книгарня «Є» (вул. Лисенка, 3, ст. м. «Золоті Ворота»)
вхід вільний

Книгарня «Є» запрошує на публічну лекцію Лариси Масенко «Конфлікт мов: чи довго існуватиме білінгвізм в Україні?» в рамках проекту «Новітні тенденції: суспільство, політика, культура», яка відбудеться 4 листопада.

Початок — о 18:00.

Білінгві?зм (двомовність) — реальна соціально-мовна ситуація, сутність якої полягає у співіснуванні і взаємодії двох мов у межах одного мовного колективу.

... Лариса Терентіївна Масенко — український соціолінгвіст, досліджує мовну ситуацію в Україні, професор кафедри української мови Національного університету «Києво-Могилянська академія», доктор філологічних наук. Наукові зацікавлення: лінгвоукраїністика, соціолінгвістика, ономастика, історія української літературної мови. Авторка книжок «Мова і політика» (1999; 2004), «Мова і суспільство: Постколоніальний вимір» (2004), «(У)мовна (У)країна» (2007), «Нариси з соціолінгвістики» (2010), «Суржик: між мовою і «язиком»» (2011) та ін.

«Новітні тенденції: суспільство, політика, культура» — це започаткований Книгарнею «Є» проект лекцій інтелектуалів, громадських та культурних діячів, науковців, метою якого є ознайомити широкий загал із сучасними західними методологіями досліджень у різних галузях гуманітаристики, суспільствознавства, політології.

***

Адреса книгарні «Є»:

вул. Лисенка, 3, ст. м. «Золоті Ворота»

Вхід вільний.

 

Про авторів

Лариса Масенко

Додав Chyzh 02 листопада 2011

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска