Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Перкалаба Парагвай (2009 р.) 7.38 Mb
Перкалаба Дідовліс (2011 р) 11.71 Mb
Перкалаба Прерії (2007 р.) 2,22 Mb
Перкалаба Свято грибів і форелів 2.55 Mb
Перкалаба Бугай 3.14 Mb
Перкалаба Говорить Івано-Франківськ (2007 р.) 1.27 Mb

Київ / ОРКЕСТР РАДОСТІ І ЩАСТЯ "ПЕРКАЛАБА" презентує пісні з нової програми!

28 ВЕРЕСНЯ 21:00

арт-паб «Бочка» (вул. Верхній Вал 22, ст. метро "Контрактова Площа")
1 до 27 вересня - 70 грн, в день концерту - 100 грн

28 вересня о 21:00 у Бочці на Верхньому Валу 22 відбудеться концерт Орекстру Радості і Щастя "Перкалаба" з Івано-Франківська!

Як повідомив

Олег Гнатів: «Зараз хлопці працюють над новою програмою. І в Києві ми презентуємо кілька нових пісень. На вас чекають сюрпризи!»

А ми радимо не пропускати жодного концерту "Перкалаби", тому що кожен з них є абсолютно унікальним перформансом, дійством, яке просто зачаровує своєю енергетикою і не залишає байдужим нікого з присутніх. На цих концертах у вас є нагода проводити підзарядку персональної радості та щастя! Можна довго розказувати, що таке "Перкалаба", але набагато краще – прийти, побачити та почути, і - закохатися в цих нестримних і щирих людей з першого разу! Приходьте 28 вересня на концерт "Перкалаби" і будьте щасливі!

Кілька слів про феномен Перкалаби.
Гідна українська відповідь сплеску популярності на Горана Бреґовіча, Бобана Марковіча і Non Smoking Orchestra Еміра Кустуріци, Перкалаба почала свою діяльність у 1998 році. З того часу гурт став відомим і бажаним не лише в Україні, а й в Німеччні, Польщ Австрії, Швейцарії та Нідерландах. Етно-рок фестивалі усього світу знають і чекають на Перкалабу знову, знову і знову. Подібно до Євгена Гудзя, до речі, одного з поціновувачів творчості Перкалаби, що пропагує джипсі-панк, гурт вигадав свій власний стиль - gutzul roots. Кожен з попередніх чотирьох альбомів Перкалаби (Горрри! (2005), Quazzargh vs Perkalaba (2006), Говорить Івано-Франківськ (2007) та !Чидро (2009)) – інакший, ранішні треки гурту тяжіють до реґґі, трансформуючись з часом в бік народної гуцульської музики і чаклунства. Але кожен окремий хіт обов’язково містить у собі три складові, властиві в такому поєднанні лише Перкалабі: музичну якість та есклюзивність, силу підриву до дії та танцю, непорівнювану ні з чим, і наповненість поєднання звуків і тексту в окремий трансовий, надреальний меседж, обов’язковий стимул емоцій справжнього, неймовірного життя.

Коли кажуть, що мовчання - золото, що краще жувати, то не враховують, що тиша, як і чорний колір, утворена периферійним шумом... Коли говорять іншою мовою, з якої ти розумієш лише декілька слів, то здається, що чуєш щось мудріше, ніж щоденні речі рідною... Коли кажуть, що люблять скрипку, то переважно не додають, що найбільше люблять чардаш у виконанні вуличного весільно-кабацюрного музики... І ще один штрих, який вже недалекий від впевненої риторики енциклопедистів. В Україні дуже люблять виходити на сцену з блюзами, регей, репом. Хай люблять. Хай їм здається... Не сродно - сказав би Г.С.Сковорода. Можна боротися з відстанню, але не з часом. Відстань не є суттєвою, якщо існує часова константа її подолання. Від Франківська до Перкалаби - як від Львова до Франківська. Якщо проводити олівцем по мапі. У всіх інших способах переміщення - не до порівняння. ...І все ж туди варто завозити консерваторних композиторів. Най попри них пройде тисяча отар овець з дзвінками. Най їм заспіває Дзвінка, яка не вміє тихо говорити. Най вони з того всього запишуть якісь бздури, як Марко Поло... Але їм не встигнути, бо відстані все ж не до порівняння, а гори поділені. Треба пам'ятати, розставляючи шатро, що ти якщо не на чужій землі, то не на своїй. До тебе прийдуть, у кращому разі музиканти. Все одно потрясіння не буде надто милим, занадто мирним. Твоя теорія музики виявиться помилковою.

Музика Перкалаби торкає своєю знайомістю та живістю. Але цей варіант дежа-в’ю зовсім не є постмодерною спробою цитування алюзій. Музика доволі абстрактна, а тексти не переобтяжені смисловими галюцинаціями. Співання слів - чи то любовної ахінеї, чи псевдо-фольклорного соцоптимізму - не те, щоб не має значення, але набирає радше енергетичної, аніж смислової функції, і не тягне на себе ковдри, підпорядковується логіці музики, логіці звуку. Грамотний панк чи раста зробить файну пісню з одного рядка, з яскравого словосполучення. Що ж тоді є цікавим? Драйв! Те, що зветься драйвом. Не зовсім вправне володіння інструментами відходить на концерті на другий план, де музики беруть своє позитивною, задерикуватою енергетикою, що накочує хвилями в зал зі сцени.

 

Безкоштовне бронювання місць 067-433-0-433, 044-200-0-360

Офіційний сайт гурту "Перкалаба" 


Перкалаба - Льотчик / Perkalaba - The Pilot http://www.youtube.com/watch?v=JdQ7PwsVlfM
Perkalaba - Paraguai http://www.youtube.com/watch?v=0-V4-kyVauo
Перкалаба - Тікобивиходили / Perkalaba - Tikobyvyxodyly http://www.youtube.com/watch?v=bjp3pLwkLZg&feature=related
PERKALABA - PRERIJI/ПЕРКАЛАБА - ПРЕРІЇ http://www.youtube.com/watch?v=vdejjFidXgo&feature=related

 

Про авторів

Перкалаба

Додав nady 06 вересня 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска