Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / Літературна акція «Покрова Тараса Мельничука»

19 ЖОВТНЯ 18:00

книгарня «Є» (вул. Лисенка, 3, ст. м. «Золоті Ворота»)
вхід вільний

Книгарня «Є», видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» та літературний фестиваль ім. Тараса Мельничука «Покрова» запрошують Вас на зустріч присвячену поету Тарасу Мельничуку і презентацію книжки «Князь роси. Вибране». 

Тарас Мельничук народився вкінці 40-х рр. ХХ ст. в селі Уторопи Косівського району Івано-Франківської області. Його життя позначене кількома книгами, двома ув’язненнями, безперервними пошуками волі і невмінням з нею порозумітися.

До книги вибраного «Князь роси» лауреата Шевченківської премії Тараса Мельничука – одного з найнеповторніших українських поетів другої половини ХХ століття увійшли вірші з різних періодів його творчості, а також нариси та спогади про його життєвий та творчий шлях. Книжка вийшла цього року у видавництві «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА».

Літературний фестиваль ім. Тараса Мельничука «Покрова» відбувається в Івано-Франківську з 2009 року. Він змінюється, розвивається, урізноманітнюється, проте, залишається доброю та затишною «родинною» подією, бо всі його гості є певним чином спорідненими. За роки фестивалю, у ньому взяли участь понад три десятки письменників (і трохи музикантів) з різних країв України.

До розмови в книгарні «Є» долучаться постійні і майбутні учасники «Покрови» – люди, які знали поета особисто і ті, які пізнають поета через його творчість:

Ніна Гнатюк – поетеса. Народилася в селі Безводне Ямпільського району Вінницької області. Приязні стосунки з Мельничуком зав'язалися в молоді роки, коли їх звела література. Саме пані Ніна підтримувала поета під час другого ув'язнення на Вінниччині. Світлу пам'ять про Мельничука і товариську вірність Ніна Гнатюк несе все життя.

Василь Герасим’юк – поет, лауреат Шевченківської премії. Родом із села Прокурава Косівського району Івано-Франківської області. Саме Герасим’юк відкрив IIІ фестиваль «Покрова» у 2011 р. Він неодноразово перетинався з Мельничуком і в житті, і в поезії. Мельничук присвятив йому кілька віршів. Вже у новому тисячолітті Герасим’юк написав поетичний диптих «Пам’яті Тараса Мельничука».

Іван Малкович – поет, власник і директор видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА». Народився у селі Нижній Березів Косівського району Івано-Франківської області. В 1990-му році Малкович видав поетичну книгу Мельничука «Князь роси», за яку 1992 р. Мельничук одержав Шевченківську премію. У 2012 році Малкович перевидав цю книжку, доповнивши її раніше невідомими віршами, а також есеями сучасників Мельничука, які вони присвятили поетові. Нове видання «Князя роси» буде презентовано під час акції.

Іван Андрусяк – поет, дитячий письменник. Народився у селі Вербовець Косівського району Івано-Франківської області. На початку 1990-х, працюючи в Косівській РДА, Андрусяк звільнив із КГБістського полону рукопис поетичної книги Мельничука «Чага», за який Мельничук відбув перше ув’язнення. В 1995 році вона була видана в Коломиї.

Василь Карп’юк – поет, літературтреґер. Народився у селі Брустури Косівського району Івано-Франківської області. Організатор літературного фестивалю ім. Тараса Мельничука «Покрова». Працює над художньою біографією Тараса Мельничука.

Мирослав Лаюк – поет. Народився у селі Смодна Косівського району Івано-Франківської області. Учасник ІV літературного фестивалю ім. Т. Мельничука «Покрова».

 

Про авторів

Книгарня Є , , Іван Малкович , Іван Андрусяк , Василь Герасим’юк

Додав nady 17 жовтня 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска