Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

MP3

Сестри Тельнюк Весна (2010 р.) 6,63 Mb
Сестри Тельнюк Досадонька (2005 р.) 6.03 Mb
Сестри Тельнюк Небо 4.15 Mb
Сестри Тельнюк Помаранчеве серце 3.64 Mb
Сестри Тельнюк Друзі (сл. Ст. Тельнюк) 4.11 Mb
Сестри Тельнюк Скрипка (сл. Ст. Тельнюк) 3.04 Mb

Київ / Концерт сестер Тельнюк з програмою «Дорога зі скла»

27 ЧЕРВНЯ 19:00

Київська академічна майстерня театрального мистецтва «Сузіря» вул. Ярославів Вал, 14-б

 «ТЕЛЬНЮК: Сестри» представлять програму «Дорога зі скла» 27 червня у театрі «Сузір’я». 

Основу проекту складають вірші Оксани Забужко покладені на музику сестер Тельнюк. На Вас чекає унікальне поєднання сучасної української поезії та модерної музики.  

27 червня19:00
Київська академічна майстерня театрального мистецтва «Сузір'я» 
вул. Ярославів Вал, 14-б  бронювання місць та замовлення квитків на сторінці театру або за телефоном 2278692  

Від директора проекту «ТЕЛЬНЮК: Сестри» Назара Стригуна:

Коли задумували нову програму, одразу уявляли її, як інтелектуальну провокацію, альтернативу усьому тому, що діється на сучасній українській естраді. Але навіть ми не могли передбачити такого потужного і виняткового ефекту – ефекту вибуху, захоплення, сліз, заніміння...  Вперше прес-реліз захотілося написати вже по концертному турі, який відбувся містами України. Отже, Світ стрімко рухається вперед і його вже тяжко чимось здивувати, окрім нової моделі айфону, айпеду і теми про неминучий «кінець світу»... Та все ж. Останній Нобелівський лауреат (Томас Транстрьомер 2011 р.) у галузі літератури – поет. Тож поетичне слово, яке несе очищення, свободу, високі почуття – є затребуваним і необхідним сьогодні. Вірші Оксани Забужко, сучасної видатної української поетеси – є тією потужною силою, якої потребують усі покоління українців і не тільки. Вона, Оксана Забужко, робить Україну впізнаною у світі, розшифровує і передає коди наших предків, їхні голосіння. Забужко – це прорив у літературний Світ. Після випаленої «совком» землі – її голос це потужний паросток сили і надії в сучасній літературній мові. Джеймс Джойс – для ірландців, Емілі Дікінсон – для американців, Шекспір – для англійців, а для нас – Оксана Забужко. Сестри Тельнюк (заслужені артистки України та лауреати премії імені Василя Стуса) така ж могутня сила в сучасній музичній культурі. Сестри разом з Оксаною – без перебільшення два величні явища, що об’єдналися у поетично-музичний елітний проект під назвою «Дорога зі скла».

«Дорога зі скла» (музика Лесі Тельнюк) - це музика надії, передана новою українською унікальною вокальною школою з відтінками драматизму, ліризму, інтимності та мелодекламації. Це театральне дійство, висловлене сучасною музично-поетичною мовою.  Аналогій проекту немає не лише в Україні, але й у Світі. В даному випадку можна сміливо заявити про ексклюзивність та унікальність проекту. Супровід, що складається лише з трьох віолончелей – вишукане тло, на якому інтонації, тексти , що переходять часом на магічний шепіт, підсилюють ефект очищення. «Дорога зі скла» - музика для зачаття нового здорового українського покоління. У ній закладені інтелектуальні та героїчні коди наших предків: сила, любов, здоров’я, віра, незламність. «Дорога зі скла» - це не етно, це не фолк, це не рок!
Це – ОЧИЩЕННЯ КРОВІ.
Це – «TRANSFUSIONS: Sisters»!  

 

Про авторів

Сестри Тельнюк , Оксана Забужко

Додав nady 23 червня 2013

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска