Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / Презентація нарисів історії євреїв в Україні «Єврей — це фах»

02 ЖОВТНЯ 18:00

вул. Лисенка 3, книгарня "Є"

Видавництво «Темпора» запрошують на презентацію книжки Валерія Примоста «Єврей – це фах. Нариси історії євреїв в Україні».

Початок ХХ ст. Південь України. Спека. Біля церкви стоять два жебраки. В одного табличка: «Подайте пострадавшему за Великую Россию», у другого – «Подайте бедному еврею». Під строгим поглядом батюшки люди показово щедро дають милостиню першому. Нарешті батюшка не витримує й каже другому: «Что ж ты глупый такой? Напиши и ты, что пострадал за Россию!» Той, ледь усміхнувшись, обертається до колеги-жебрака: «Ти чуєш, Бєня? І он будєт нас учить, как зарабативать дєнькі?!»

(Популярний в Україні анекдот)

«Євреї живуть на нашій землі добрих п’ятнадцять століть. Вони творили з нами нашу країну. Будуючи і руйнуючи. Народжуючи і ховаючи. Погано чи добре творили – хто має право крутити носом? У кого є претензії до батьків – нехай народжується назад.

Між українцями і євреями бувало всяке. То й що? Між ким не бувало? Вони – як і будь-які інші співмешканці – сварилися і мирилися, били горщики і склеювали уламки. Разом. (…)

Якщо ви маєте упередження і не згодні зі мною – прочитайте цю книгу і ви мене зрозумієте».
Про автора:
Валерій ПРИМОСТ – народився, живе і працює у Києві.

Чого можна очікувати від чоловіка, який обожнює море, але не вміє плавати? Який ненавидить подорожі, але встиг об’їздити півсвіту? Який, будучи TV-ведучим кулінарного шоу, примудрився схуднути на 25 кг? Від чоловіка, який, зрештою, чверть століття успішно займався рекламою, а тепер навіть не знає, як себе красиво подати читачеві?

Правильно – гарного настрою і доброго гумору! Варто було очікувати, що такий надзвичайно політкоректний чоловік напише геть неполіткоректну історію…

…і ще, може, не одну!

 

Про авторів

Книгарня Є

Додав nady 30 вересня 2013

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска