Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / Прес-конференція «Хто такий Шевельов? Гід по Шевельову для українського суспільства» з участі Оксани Забужко, Елеонори Соловей, Євгена Бистрицького

12 ЛИСТОПАДА 12:30

УНІАН (вул. Хрещатик, 4)

12 листопада о 12:30 в УНІАН (Київ, вул. Хрещатик, 4) відбудеться прес-конференція «Хто такий Шевельов? Гід по Шевельову для українського суспільства».
 
Учасники:
  • Оксана Забужко, письменниця, упорядниця книги «Оксана Забужко. Юрій Шевельов. Вибране листування на тлі доби: 1992 – 2002»  
  • Елеонора Соловей, професор, член капітули премії ПЕН-Клубу імені Юрія Шевельова
  • Євген Бистрицький, виконавчий директор Міжнародного Фонду «Відродження»  
Проект «Гід по Шевельову» - серія культурних та освітніх заходів, які разом із перевиданням книги вибраного листування Оксани Забужко та Юрія Шевельова дадуть можливість усім членам українського суспільства дізнатися про постать і здобутки видатного вченого та інтелектуала – дотепер належним чином не оцінені та не популяризовані в Україні. Про це свідчать події вересня-жовтня 2013 року, коли харківська влада демонтувала щойно встановлену коштом громади меморіальну дошку Юрія Шевельова у Харкові. Аргументами місцевої влади стали необґрунтовані бездоказові звинувачення вченого у колаборації з гітлерівською владою. Тоді ж очевидною стала необізнаність широких верств суспільства про одного з найвидатніших мовознавців 20-го століття, провідного еміграційного мислителя, критика й культуролога, професора Колумбійського університету в Нью-Йорку Юрія Шевельова-Шереха (1908 – 2002) – зокрема, через відсутність доступних пересічному громадянину матеріалів про вченого.
Видавництво «КОМОРА» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» підготувало перероблене й доповнене видання унікального книжкового проекту «Оксана Забужко, Юрій Шевельов. Вибране листування на тлі доби: 1992 – 2002. З доданими творами, коментарями, причинками до біографії та іншими документами». Тут Шевельов постає представлений так, як мав би уявлятися крізь призму своєї ще ненаписаної повноформатної біографії.
 

 

Про авторів

Юрій Шевельов , Оксана Забужко

Додав nady 11 листопада 2013

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска