Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / Презентація книжки Володимира В’ятровича «Історія з грифом "Секретно". Українське ХХ століття» та публічна лекція автора «Історія життя в історії століття. Історія століття в історії життя»

15 ЛИСТОПАДА 18:00

книгарні «Є» (вул. Лисенка, 3)
вхід вільний

Книгарня «Є» та агенція «Наш Формат» запрошують на презентацію книжки Володимира В’ятровича «Історія з грифом "Секретно". Українське ХХ століття» та публічну лекцію автора «Історія життя в історії століття. Історія століття в історії життя», що відбудеться 15 листопада.

 

Початок – о 18:30

 

Історик Володимир В’ятрович, який на посаді керівника Архіву СБУ розсекречував раніше таємні документи радянських спецслужб, презентує у Києві свою нову книгу «Історія з грифом "Секретно". Українське ХХ століття». Книга є результатом чотирирічного дослідження архівних таємниць української історії ХХ століття, що зберігалися у сховищах КҐБ.

 

«Ця книга — зустріч із минулим. Тут — 700 сторінок, 74 роки, 66 історій, 391 фотографія і набагато більше людей та ситуацій, котрі дивляться на читача зі світлин та архівних документів. Разом вони складають образ українського ХХ століття: часу, коли світ по-справжньому відкрив для себе Україну та українців, століття, коли творилося обличчя України», — зазначає В’ятрович.

 

Готуючи цей проект, Володимир В’ятрович у 2011—2012 роках видав дві книжки із серії про минуле України на основі таємних архівів КҐБ. За першу книгу автор отримав премію імені Василя Стуса, а тижневик «Коментарі» назвав працю бестселером листопада 2011 року. У 2012 році «Історія з грифом "Секретно"» увійшла до десятки найпопулярніших книжок у мережі книгарень «Є», короткого списку рейтингу «Книжка року», а також отримала відзнаку Національної спілки письменників.

 

Організатори заходу: Центр досліджень визвольного руху, Книгарня «Є», мистецька агенція «Наш формат», видавництво «Часопис» (Львів) за підтримки ТСН.ua.

 

Довідково:

Володимир В’ятрович (36 років) — кандидат історичних наук, вивчає історію українського визвольного руху, Другої світової війни та проблеми подолання наслідків тоталітарного минулого. Директор наукового центру в Національному університеті "Києво-Могилянська академія".

 

Навчався у Львівському національному університеті імені Івана Франка.

 

Очолює вчену раду Центру досліджень визвольного руху, член наглядової ради Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького».

Автор книг «Сотенний "Бурлака"» (2000), «Рейди УПА теренами Чехословаччини» (2001), «Ставлення ОУН до євреїв: формування позиції на тлі катастрофи» (2006), «Друга польсько-українська війна. 1942—1947» (2011), «Історія з грифом "Секретно"» (2011), «Історія з грифом "Секретно". Нові сюжети» (2012); співавтор «Армія безсмертних. Повстанські світлини» (2002), «Українська Повстанська Армія. Історія нескорених» (2007); «Право на правду. Практичний порадник із доступу до архівів» (2012).

 

Лауреат премії імені Василя Стуса за розкриття таємниць архівів радянської спецслужби від ЧК до КҐБ та актуальну публіцистичну працю «Історія з грифом "Секретно"», лауреат Форуму видавців у Львові — 2002, 2008, лауреат Книжкового рейтингу — 2012 Національної спілки письменників України.

 

Про авторів

Володимир В'ятрович

Додав nady 11 листопада 2013

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска