Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / Художня виставка «Вогонь любові. Присвята Майдану»

07-17 БЕРЕЗНЯ

Центр сучасного мистецтва М17 (вул. Горького, 104)

На виставці  «Вогонь любові. Присвята Майдану» будуть картини відомих живописців, котрі активно реагували на ситуацію в країні й були увесь час на майдані та активно ділилися враженнями і думками у соцмережах, зокрема, фейсбуці.

У час кількох тижнів перемир’я і протистояння Володимир Бовкун написав п’ять полотен, серед них «Балаклава. Ніч. 14.02.2014.», «Грушевського. Мішень. 12.02.2014», «Барикада на інститутській. Беркут. 15.02.2014»…

Олександр Ройтбурд -  був рупором Майдана на фейсбуці не тільки для творчих людей. Ми побачимо його лаконічну картину «Той, хто піднімає прапор» та ін.

Будуть в експозиції  пророчі  роботи Матвея Вайсберга з серії «Стіна», написані ще у 2010 році. Коли їх роздивляєшся сьогодні – враження, ніби вони створені щойно, після усіх драматичних подій.

Представить свої гармонійні композиції Борис Єгіазарян. Його знає уся країна як полум’яного борця за свободу і справедливість. Старшого побратима Сергія Нігояна. У 1988-1990 – Борис Єгіазарян боровся на батьківщині за ісконні вірменські землі, у 2004 – одним з перших вийшов на Майдан і активно страйкував, використовуючи свої мистецькі здібності. Він став першим і незмінним мітингувальником і на ЄвроМайдані. Був поруч зі студентами у ніч розгону, 30 листопада, й був нещадно побитий  «Беркутом» і все ж, підлікувавшись повернувся на Майдан і стояв на передовій, не криючись, до перемоги.

Будуть картини Миколи Журавля і Петра Бевзи, чия велика виставка, «Ми просто йшли…» до 200-ліття Шевченка, за кілька тижнів відбудеться у Нью Йорку.

Петро Бевза присвятив велику картину пам’яті Сергія Нігояна. А Микола Журавель, чия майстерня знаходиться на Хрещатику, і який також днював і ночував на Майдані, представить ряд з нових робіт. Серед них особливо вражає символічна картина а якій озброєний та екіпірований беркутівець стоїть поруч з роздягненим Кобзарем.

Будуть іронічні пророчі картини Ігоря Гусева (Одеса) про «йолку» і Віктора Покиданця (Миколаєв) із зображенням славнозвісного «Золотого батона», правда надгризеного пацючком. А ще по-справжньому «Прекрасна Україна» Стаса Жалобнюка (Одеса).

Це все великі професіонали і художники з міжнародним визнанням, їхні роботи знаходяться у збірках відомих музеїв і продаються на світових аукціонах. І без цих митців і полум’я їхніх сердець Майдан також неповний.

Побачимо роботи трьох патріотично й націоналістично налаштованих художників «Союзу вольних художників» - Олекси Мана, Івана Семесюка та Андрія Єрмоленка, які розгорнули на Майдані «Мистецький Барбакан», у якому весь час вирувало й досі триває творче (літературні читання, мистецькі зустрічі), політичне й господарське життя. (Барбакан - фортифікаційна споруда, яка охороняє підступи до замку, фортеці чи міських стін. Саме у вигляді такої споруди представився організаторам громадський пост креативної інтелігенції).

Таким чином, участь у виставці беруть митці усіх поколінь і різної професійної спрямованості, а також з різних регіонів і навіть країн.

Іспанський художник Віллі Л'Еплаттеньє продемонструє дві роботи, написані під враженням розгону і побиття студентів.

Представить свої роботи і самодіяльний художник Макс Вегера, який писав свої роботи просто на Майдані, деякі, навіть, під час сутичок.

Буде добірка плакатів, створених колегами дизайнера Антона Стогова, якого ув’язнили ще на початку акції просто на вулиці, коли він йшов пізно з роботи. Його друзі своїми акціями під судом, разом з адвокатом художника, добилися переведення його під домашній арешт, а 28 лютого його визнали невинним. Ця добірка продемонструє важливість підтримки один одного і у колі своїх професійних спільнот.

Вернісаж 7 березня 2014 року.

Куратори проекту: Єлизавета Бєльська, Олеся Авраменко.                                                                                                                                                            

Центр сучасного мистецтва М17

Київ, вул. Горького, 104

8 - 17 березня 2014

11:00 - 20:00

Прес-тур з художниками 7 березня 18:00

Вернісаж 7 березня 19:00

Акредитація преси у Дарії Кушелевської:

095 534 87 83 або artforpress@gmail.com

 

Про авторів

# Євромайдан

Додав nady 08 березня 2014

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска