Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / Презентація книжки Володимира Даниленка «Грози над Туровцем»

17 ЧЕРВНЯ 18:00

Книгарня «Є»: вул. Спаська, 5, ст. м. «Контрактова площа»
Вхід вільний!

17 червня в книгарні «Є» відбудеться презентація книжки Володимира Даниленка «Грози над Туровцем», в якій відтворено ключові події колоніального минулого, зокрема роботу репресивної радянської системи проти інакомислення серед української інтелігенції.

Початок — о 18.00.

До хронік “Грози над Туровцем” увійшли роман “Клітка для вивільги” про геніальну співачку, якій радянська система не дала зробити кар'єру через зв'язки з дисидентами, повість “Свовідь Джури Самойловича” про борця, що за Гетьманщини заробляв гроші на містечкових базарах, та оповідання туровецького уиклу, в яких родинні історії об'єднані в регіональний міф, що відтворює найважливіші духовні проблеми та пошуки сучасної людини.

 

Володимир Даниленко — автор книжок повістей та оповідань “Місто Тіровиван” (2001), “Сон із дзьоба стрижа” (2006), есеїстики і критики “Лісоруб у пустелі” (2008), “Капелюх сікорського” (2010), повістей “Тіні в маєтку Тарновських” (2012). Він — лауреат Літературної премії гуморута сатири, премій “Благовіст”, імені Івана Огієнка, всеукраїнського конкурсу радіоп'єси, літературних журналів “Березіль”, “Кур'єр Кривбасу”, літературної премії імені Валерія Шевчука. Його твори перекладлися італійською, німецькою, японською, польською, російською, словацькою та білоруською мовами. У творчості письменника відзначають три стихії: магічну, ліричну й комічну. Володимир Даниленко родом із Житомирщини, та вже багато років мешкає в Києві.

 

“Володимир Даниленко не вміє писати упівсили. Щоразу це колосальна концентрація енергії і почуттів. Водночас розуміння і відчуття слова дозволяють йому писати прозоро і глибоко. Ми десятиліттями чекали на таку літературу і нарешті її маємо”.

Григорій Гусейнов

 

У презентації візьміть участь радянський дисидент Богдан Горинь, колишній в’язень ГУЛАГу, доктор фізико-математичних наук, академік-секретар відділення математики АН ВШ України Ніна Вірченко, київський історик, головний редактор журналу «Пам’ятки України» Ігор Гирич.

***

Адреса Книгарні «Є»: вул. Спаська, 5, ст. м. «Контрактова площа».

Вхід вільний.

Питання та акредитація за адресою o.halushka@book-ye.com.uaчи за тел. (067) 588 94 10 – Оксана Галушка, арт-менеджер книгарні «Є».

 

Про авторів

Книгарня Є , Володимир Даниленко

Додав ceny bab 14 червня 2014

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска