Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / Концерт піаніста ЛЄШЕКА МОЖДЖЕРА

16 ЛИСТОПАДА 19:00

вул. Володимирський узвіз, 2

Лєшек Можджер – один з найкращих польських джазових музикантів, піаніст світового класу, самобутній творець, який має власну, неповторну музичну мову.

Він народився 23 березня 1971 року у Ґданську, навчатися грі на фортепіано почав у п'ятирічному віці, пройшовши усі щаблі музичної освіти. Сьогодні Можджер - всесвітньовідомий дзазовий виконавець, лауреат числених престижних музичних нагород.

Лєшек Можджер дебютував 1994 року із сольним записом "Chopin – Impresje” (Шопен – Враження), долучившись таким чином до шопенівського напрямку польського джазу. П'ятьма роками пізніше, у Франції, Можджер випускає альбом "Impressions On Chopin". Серед числених сольних дисків – запис філармонійних концертів (інтерпретацій Шопена) , що відбувалися у Києві та Львові. 2001 року з'явився альбом "Pub700" із музикою з Транс-опери “Сон Літньої ночі”. Його концерт “двох роялів” з Адамом Маковичем у Карнеґі Холл було видано у записі. Лєшек Можджер записав диски з більшістю найкращих польських джазових музикантів. Він побував з концертами майже в усіх країнах світу, серед них - США, Канада, Бразилія, Уругвай, Аргентина і Чилі.

У червні 2004 року його сольний альбомом “Piano” двічі набував статусу платинового диску.

Талант Лєшека Можджера - багатогранний. У його творчому доробку числені театральні роботи: "Hair - Love, rock musical" (Музичний театр у Ґдині), "Tango z Lady M" (Польський Театр Танцю у Познані), "Psychosis 4. 48" - Sary Kane (п'єсу було представлено у Дюссельдорфі) та «Ревізор» Гоголя (Драматичний Театр у Варшаві).

На запрошення Pat Metheny, Можджер щорічно грає з міжнародним оркестром Jazz Baltica на виставах фестивалю в Salzau (Німеччина). У вересні 2004 року Лешек Можджер виступив з Адамом Маковичем у Карнеґі Холл у Нью-Йорку. Маесторо прибуде до Києва одразу після концерту у Римі, і провівши з нами уік енд, вирушить до Стокгольму.

Виступ Лєшека Можджера на будь-якій сцені завжди є сюрпризом для глядача, адже ніколи не відомо – що саме заграє маестро. І концерт у Києві стане черговим відкриттям для любителів джазової імпровізації.

У програмі, серед інших, прозвучать джазові імпровізації найвідоміших творів Фридерика Шопена.

 

Про авторів

Польський Інститут у Києві

Додав Art-Vertep 02 листопада 2008

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска