Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / КНИЖКОВИЙ КВІТЕНЬ У ГЛАВРЕДІ ПРЕДСТАВЛЯЄ: ЗАПИСКИ ЛИКЕРИ ПОЛУСМАКОВОЇ ДО ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

28 КВІТНЯ 11:00

“Главред-медіа” (вул. Стрітенська, 2/8)

КНИЖКОВИЙ КВІТЕНЬ У ГЛАВРЕДІ ПРЕДСТАВЛЯЄ:

ЗАПИСКИ ЛИКЕРИ ПОЛУСМАКОВОЇ ДО ТАРАСА ШЕВЧЕНКА: “Послуша Тарас твоимі записками издесь неихто не нужаеца у насъ у суртири бумажакъ много”

Вперше опубліковано у книзі “Сердечний рай”

Подія квітня: Українські письменниці на подіумі

Книжка квітня: „Сердечний рай, або Оксана” видавництва „Грані-Т”

Персона квітня: Премія “Дебют року” для письменника Антона Санченка

У вівторок, 28 квітня, об 11-00 в прес-центрі “Главред-медіа” (вул. Стрітенська, 2/8) відбудеться “Книжковий квітень” ? чергова зустріч у рамках “Книжкових сезонів”.

Усі акредитовані журналісти отримають цукерки від компанії

„Крафт Фудз Україна”, організатора конкурсу „Коронація слова”

Учасники зустрічі:

? Антон Санченко ? у минулому – моряк, в теперішньому – письменник, чию збірку „Баркароли” газета „Друг читача” визнала „Дебютом року – 2008”

? Юлія Лехів – дизайнер, автор колекції одягу „Коронація слова”, розробленої спеціально для українських письменників

? Ірен Роздобудько та Лариса Денисенко – відомі українські письменниці, які виступили як моделі під час Львівського тижня моди

? Діана Клочко – шеф-редактор видавництва „Грані-Т”

Модератори ? головні редактори газети “Друг читача” Брати Капранови

ПЕРСОНА ЛЮТОГО:

Під час “Книжкового квітня” Антон Санченко отримає премію „Дебют року” за книжку „Баркароли”

Антон Санченко довго видавав себе за херсонця, будучи киянином. Адже у морі за одного херсонця дають трьох киян, а в море він ходив півтора десятка років. Працював на пароплавах у Керчі, Херсоні, Одесі, Стамбулі та Піреї. Друкувався в часописах та газетах. Автор книжок „Баркароли” та „Весілля з Європою” (обидві вийшли у київському „Факті” 2008 року). В Інтернеті мешкає на сайті «Гоголівська @кадемія» (www.gak.com.ua).

Газета „Друг читача” вдруге присуджує премію “Дебют року”. Дізнатися, чому вибір „Друга читача” зупинився саме на цій книзі та поспілкуватися з Антоном Санченком ви зможете під час „Книжкового квітня”.

ПОДІЯ ЛЮТОГО:

Під час Львівського тижня моди українські письменниці вийшли на подіум

Ідея створити одяг спеціально для українських письменників спала на думку Тетяні Логуш та Галині Вдовиченко, а розробила колекцію під назвою „Коронація слова” львів’янка Юлія Лехів. У дефіле, яке відбулося в рамках Lviv Fashion Week, взяли участь українські письменниці Ірен Роздобудько, Лариса Денисенко, Наталка Шевченко, Галина Вдовиченко, Ярослава Литвин, Анна Багряна, письменник Андрій Кокотюха, директор видавництва „Нора-друк” Елеонора Сімонова та автор ідеї Тетяна Логуш.

Тетяна Логуш, Ірен Роздобудько та Лариса Денисенко поділяться враженнями від показу та продемонструють костюми, а дизайнер Юлія Лехів, яка спеціально приїде зі Львова, розкаже про зв’язок між книжками та дизайном одягу під час „Книжкового квітня”.

КНИЖКА ЛЮТОГО:

„Сердечний рай, або Оксана” Олександра Денисенка – книга, в якій уперше опубліковані записки Ликери Полусмакової до Тараса Шевченка

„У житті Тараса Григоровича Шевченка дві речі є маловивченими: це любов Шевченка і його смерть”, - йдеться у авторській передмові до книги. Автор визначає жанр цієї п’єси як „детективна хроніка” – через художнє узагальнення Олександр Денисенко розповідає про останні роки Шевченка, його трагічну любов і смерть. Однак основна ідея цієї книжки – поєднання п’єси з багатим візуальним рядом: малюнками, ескізами, офортами, літографіями та унікальними архівними документами, серед яких – УПЕРШЕ ОПУБЛІКОВАНІ ЗАПИСКИ ЛИКЕРИ ПОЛУСМАКОВОЇ ДО ТАРАСА ШЕВЧЕНКА. Отже, у книзі використано текст п’єси «Оксана», а також опубліковані невідомі документи з життя Тараса Шевченка та наукові коментарі істориків, мистецтвознавців та діячів культури у поєднанні з художньою реконструкцією творів самого Тараса Шевченка.

Про історію створення цього унікального видання розповість під час „Книжкового квітня” шеф-редактор видавництва „Грані-Т” Діана Клочко.

Проект “Книжкові сезони” ? канал постійного зв’язку між персонами, причетними до літературного життя країни та громадськістю і пресою. Вся книжкова інформація з перших рук! Живе спілкування з авторами найрезонансніших книжок та організаторами найбільших книжкових подій. Анонси найважливіших. Віднині ви ? в курсі книжкового життя України. “Книжкові сезони” проходять щомісяця у прес-центрі “Главред-медіа”.

 

Про авторів

Друг Читача , Брати Капранови , Лариса Денисенко , Ірен Роздобудько , Антон Санченко

Додав Art-Vertep 26 квітня 2009

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска