Увійти · Зареєструватися
 

Київ / РАІСА НЕДАШКІВСЬКА В «ЛІСОВІЙ ПІСНІ»

18 БЕРЕЗНЯ 13:00

Дитячий музично-драматичний театр на Подолі тел. 8 (044) 425 30 15
Телефони для замовлення квитків: (044) 501 10 44, 425 42 80, Любов Іванівна

культовИЙ МОНО-СПЕКТАКЛЬ в супроводі СИМФОНІЧНого ОРКЕСТРу

Фольклорно-міфічну драму-феєрію про необхідність збереження гармонії між людиною і природою українська письменниця Леся Українка написала майже сто років тому. Буваючи в різних країнах, знаючи багато мов, поетеса завжди сумувала за своїм рідним краєм, цінувала свою рідну мову, прагнула волі для України.

Раїса Недашківська неперевершено тендітно поєднує сучасність з вишуканою поетичною мовою та вибагливим сюжетом, в основі якого – стародавні легенди й перекази давніх слов’ян, трагічна і прекрасна доля героїв і вічне кохання двох чистих душ.

«Познакомился с пьесой словно заново, почти с чистого листа. И – знакомство было очень приятным. В этот раз меня больше заинтересовала не феерия, а, собственно, драма. Каким же было мое удивление, когда я увидел, что практически все участники действа – счастливы. Иначе говоря, каждый получает все, полной мерой. Но – каждый на своем этаже, в пространстве своих желаний, чувств, грез. Кто хотел взаимопонимания с лесом – получил взаимопонимание. Кто хотел продать дуб – срубил и продал. Кто хотел любви – наконец сумел отдать ее, а потому – и получил... Не все главные события человеческой жизни ограничиваются временем жизни тела, и нет в том трагедии. Главное – чтобы живой оставалась душа...»

Антон Йожик Лейба

Цього року після виступу Раїса Степанівна за підтримки НК «Інтеркультура» започатковує проект підтримки Національного Дитячого Конкурсу «Я козацького Роду».

Першим кроком до проекту буде запрошення родин Недашківських з усієї України до Києва аби взяти участь у спільному заході. Деталі – по завершенні спектаклю.

*****

Відкриття медіа-акції «ВІДЧУЙ СМАК РІДНОЇ МОВИ» було приурочене в Україні до «Дня української писемності та мови» 9 листопада 2006 року.

Мета акції – створення нових медіа-проектів, що пробуджують інтерес людини до свого коріння, рідної мови та рідного краю.

Організатори акції – оргкомітет Навколосвітнього Каравану «ІНТЕРКУЛЬТУРА» в Україні та представництво Міжнародного руху «НА ПІДТРИМКУНАЦІОНАЛЬНИХ ТА ЕТНІЧНИХ МОВ ТА КУЛЬТУР» в Україні.

Розроблений спочатку як проект на тиждень, він відразу по закінченню перетворився на безстрокову акцію, до якої продовжують залучатись нові організації, заклади, проекти. Зараз акція „Відчуй смак рідної мови” інтегрує в собі культурно-освітні проекти різних регіонів і по суті являє собою громадянський неформальний культурно-просвітницький медіа-рух.

 

Про авторів

Леся Українка

Додав Art-Vertep 15 березня 2010

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска