Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / Вистава пам яті Івана Козаченка

23 ЛИСТОПАДА

Київській академічній майстерні театрального мистецтва «Сузір’я»

23 листопада у Київській академічній майстерні театрального мистецтва «Сузір’я» відбудеться прем’єра вистави «Ліфти для повертання» за мотивами творчості відомого українського поета і барда Івана КОЗАЧЕНКА (1961 -1999). Режисер-постановник Сергій Архипчук, заслужений діяч мистецтв, разом із друзями Івана присвятили це дійство 50-річчю з дня народження поета, залучивши до вистави поетичний театр «Мушля»: "Основу вистави складають 33 твори поета, які для молодої ґенерації київських інтелігентів є голосом дев'яностих, що не втратив актуальності і дотепер лунає разюче, проникливо і потужно".

Іван КОЗАЧЕНКО – автор поетичних книг «Аркан срібний», «Відеохронопис», «Лови», «Обітована» та музичних альбомів «Незримий сад», «Зоря твого лиця». Переможець фестивалів «Оберіг» та «Червона рута». Народився 10.10.1961 р. в м. Калуші на Івано-Франківщині. Після закінчення Київського державного університету ім. Т.Шевченка працював у Музеї книги, Товаристві книголюбів, журналах «Однокласник», «Слово і час», тижневику «Говорить і показує Україна». Помер у 37 спекотного 10 червня 1999 р.

У час глобальної штучності Іван залишався і залишився справжнім – найцінніша і найрідкісніша риса. Умів «вночі любити сонце», пишучи такі рядки:

«Але є ще вуста, в яких віра проста,

що поцілунок є сліз охоронцем.

Ти в мене є, сонце моє.

Отже, ніхто в мені віру не вб’є

вночі любити сонце».

Василь Герасим’юк у передмові до збірки «Обітована» писав, що беззахисний голос Івана Козаченка рветься, як «нить часів», нагадує останню надію: є ще Поезія.

У виставі беруть участь актори:

Дарина Біч,

Христина Микитин,

Юлія Загорна,

Кость Левицький,

Євген Хворостян;

автор музики до балад - лідер гурту «Холодне сонце» Василь Гоцко - співає разом з лідером гурту «Царство небесне» Ярославом Бендеруком;

пластика - Євген Чернов.

Початок вистави о 19.00, Велика зала Київської академічної майстерні театрального мистецтва «Сузір’я» (вул. Ярославів Вал, 14-б).

 

Про авторів

Іван Козаченко

Додав Sh.Ocean 23 листопада 2011

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска